Állatvédelmi civil kezdeményezés indult Füreden

Állatvédelmi civil kezdeményezés indult Füreden

Civil kezdeményezést indított az Arácsért Alapítvány a környék háziállatainak érdekében. Arra kérik a lakosságot, hogy az idei szilveszterkor mellőzzék a pirotechnikai eszközök használatát és csak a pezsgők durrogjanak.

Az Arácsért Alapítvány jövő évi rendhagyó naptára a körülöttünk élő állatokat mutatja be, ezáltal is szeretnénk felhívni a figyelmet az állatvédelemre, az élet iránti tiszteletre. Mindehhez szervesen kapcsolódik a szilveszteri felhívásunk, hiszen tudjuk, a szilveszter éjszaka a számtalan tűzijáték miatt a házi kedvenceink számára maga a rettegés. Ezért kezdeményezzük, hogy a szilveszteri házi tűzijátékok helyett jótékonysági célra fordítsuk az erre szánt összeget

–  mondta a balatonfured.hu-nak  Fabacsovics Zoltán, az Arácsért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A kezdeményezéshez csatlakozó első 25 jelentkező ajándékba kapja az Arácsért Alapítvány 2021-es falinaptárát, továbbá valamennyi, december 20-ig beérkező jelentkező sorsoláson vesz részt, melynek nyertese ajándékba kap egy palack Kemendy Arács Zenit Brut Nature pezsgőt, hogy szilveszterkor valóban csak a pezsgő durranjon.

Az alapítvány kéri, december 20-ig jelentkezzenek mindazok akik vállalják, hogy idén szilveszterkor otthon nem gyújtanak tűzijátékot, a tűzijátékra szánt összeget jótékony célra, például állatvédelmi szervezetek támogatására  fordítják valamint december 20-30. között népszerűsítik a kezdeményezést a közösségi fórumokon.

(A jelentkezést az aracsertalapitvany@gmail.com e-mail címre várják)


Kapcsolódó

Nemzetközi társakat kap 2023-ban a Veszprém-Balaton EKF program

2021 január elsejével lépett hatályba az Európai Parlament és a Tanács határozata, amely szerint az eredeti
Elolvasom

A zene tarthatja életben a némafilmeket – Pályázatot hirdet a Művészetek Völgye

Régi magyar némafilmek zenei aláfestéséhez hirdet pályázatot a Művészetek Völgye és a Nemzeti Filmintézet.
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Száka-hegyi kőfejtő, Balatonfüred

A nagy hideg után megindult az átmeneti felmelegedés, ami különösen alkalmassá teszi ezt a hétvégét a kirán
Elolvasom