Mozgásszervi panaszokra gyógyír a masszázsmedence

Mozgásszervi panaszokra gyógyír a masszázsmedence

A jakuzzik immár 70 éves múlttal rendelkeznek. Ez alatt az idő alatt rengeteget fejlődött a megjelenésük és a felszerelésük is, van azonban, ami változatlan: kiválóan alkalmasak még ma is a rekreációs célokra.

Ugyan egyre többen vásárolnak masszázsmedencét azzal a célzattal, hogy segítse a kikapcsolódást a mindennapok fáradalmai után, de ennél jóval több haszna van egy jakuzzinak. Folyamatosan tanulmányozzák azt is, hogy milyen pozitív élettani hatásai vannak a rendszeres hidromasszázsnak, és hogyan tud segíteni akár a műtétek utáni lábadozásban is.

Hogyan készült az első jakuzzi?

Az első masszázsmedencét a Jakuzzi-fivérek építették az 1950-es években az egyik testvérüknek, akinél sokízületi gyulladást állapítottak meg az orvosok. A szerkezet olyan eredményesre sikerült, hogy az addig repülőgép-alkatrészekkel és mezőgazdasági szivattyúkkal foglalkozó cégük teljesen át tudott állni ennek a gyártására, és örvend töretlen sikernek napjainkban is. Kezdetben kórházak, rehabilitációs intézmények és iskolák voltak a fő vásárlói a jakuzzinak, mára azonban egyre több otthonban található egy-egy darab. 

A Te otthonodból még hiányzik a masszázsmedence? Szükséged lenne a rendszeres relaxációra, hogy könnyebben vedd a mindennapok akadályait? Nézd meg a Caldera Spas oldalát, és válassz az ergonómiailag tökéletesre tervezett medencék közül!

Milyen élettani hatásai vannak a rendszeres hidromasszázsnak?

Rengeteget tudsz tenni az egészségedért már azzal is, ha időnként kikapcsolódsz a masszázsmedencében. Azáltal, hogy fény-, hang- és masszázsterápia segítségével megnyugtatod az idegeidet, sokkal könnyebben tudod majd kezelni a hétköznapok stresszes helyzeteit, pihentetőbb lesz az alvásod. Márpedig az alvásminőség kihatással van az életnek szinte minden területére. 

Műtét után

Egy 2011-es, Dr. Thoralf Liebs vezette kutatás eredményeképpen arra a következtetésre jutottak, hogy a különböző ízületi műtétek után a seb teljes bezárultát követően érdemes mihamarabb megkezdeni a hidromasszázs terápiát. Ebből kifolyólag ugyanis lényegesen hamarabb leapadt a duzzanat, csökkent a fájdalomérzet, és kisebb mértékű volt az ízület merevsége is. Mindez köszönhető annak, hogy a víz felhajtóereje tehermentesíti az érintett területeket a gravitációs nyomás alól, a víztömeg nyomása pedig megakadályozza, hogy az ízület felteljen folyadékkal, lerövidítve így a lábadozási időt.

Természetesen a hidroterápiát nem szabad orvosi beleegyezés nélkül elkezdeni. Amennyiben a kezelőorvos áldását adja rá, a lábadozás következő fázisában, a gyógytornában is hatalmas segítséget tud nyújtani a vizes környezet. Az előírt gyakorlatokat itt végezve sokkal kevésbé fogjuk megterhelőnek érezni, mégsem veszítünk semmit az eredményességükből.

Kapcsolódó

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom

Hogyan kell beállítani a kardántengelyt?

A kardán a legfontosabb alkatrészek közé tartozik minden egyes jármű esetében. A meghajtási rendszer egyik
Elolvasom

Hogy néz ki egy jó szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás? 

Egy jó szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás épp azt tudja nyújtani számunkra, amire szükségünk van,
Elolvasom