De mit is jelent ez, és mit tartalmaz? A legegyszerűbb válasz erre, hogy azt, amire nekünk személy szerint szükségünk van.
Szeretünk sokat sürögni-forogni a konyhában, és igazi édes műalkotásokat megalkotni, vagy csak egy gyors brownie elkészítéséhez van türelmünk? Bármelyik verzió is igaz ránk, a Lakberbazár konyhafelszerelés kínálatában sok mindent megtalálhatunk, amire szükségünk lehet a süteményeink elkészítéséhez. Nézzük is meg őket részletesebben!
Sütőformák
A tapadásmentes sütőformák előnyösebbek, mint a hagyományos vagy szilikon verziók. Míg az utóbbiak ugyan tapadásmentesek, a hőt viszont sajnos nem oszlatják el egyenletesen.
Egy jó minőségű, tapadásmentes sütőformában azonban garantáltan megsül majd a süteményünk rendesen, és ennek köszönhetően könnyedén el tudjuk majd távolítani a formából.
A sajttortákhoz rugós, a cupcake-ekhez pedig inkább egy mélyebb muffin formát ajánlunk. De természetesen, ha szeretnénk, akkor beruházhatunk még egy speciális piteformába is.
Sütőpapír
A formák kibélelése sütőpapírral egyáltalán nem vesz igénybe sok időt. Kiválóan alkalmas szögletes és kerek tortaformák kibélelésére, és megóvja az édességeinket a leragadástól. Továbbá remek, ha kéznél van a sütemények becsomagolásánál.
Mérőpoharak és kanalak
Sok recept csészékben adja meg az összetevők mennyiségét, és ha ezeket követjük, akkor szükségünk lesz egy mérőpohárra és kanálra.
Használhatunk konverziós táblázatot a csészék grammra és a gramm csészére konvertálásához, de az átalakítás nem mindig pontos. Mindig tanácsos erős fogantyúval és könnyen leolvasható mérésekkel rendelkező mérőedény készletet használni.
Spatula
Keverés, a krém szétterítése és az edény faláról a maradék leszedése – a spatulák csodákra képesek. Főként 9 és 12 cm közötti méretű szilikon spatulát ajánlunk, rugalmasak és magas hőmérsékleten is használhatók.
Habverő
Az ideális felszerelés a torta tésztájának térfogatának növelésére vagy levegő hozzáadására, egy jó habverő gyorsan az új legjobb barátunk lesz. Nemcsak a tojásfehérje vagy a tejszín felverésére használhatjuk, hanem a hozzávalókat finoman összekeverhetjük, vagy a csomókat kikeverhetjük a segítségével a szószokból.
Sodrófa
A sodrófa egyike azoknak az eszközöknek, amelyek nélkül egyetlen hobbi cukrásznak sem szabad sütnie. Használhatjuk a péksütemény, keksz/sütemény és kenyértészta kinyújtásához, de a keksz összetörésére is pitealapnak, vagy hogy ezzel a törmelékkel valami extra díszítést adjunk a sütemények tetejére.
Ezekkel a kezdőknek szóló sütési kellékekkel a konyhában nincs akadálya annak, hogy tapasztalt profivá válj, aki szinte pillanatok alatt elkészíthet egy adag sütit vagy egy négyszintes ünnepi tortát!