A színek viselésének művészete

A színek viselésének művészete

A különböző színek meghatározzák azt, hogy hogyan érezzük magunkat. Nincs ez másként a ruháink esetében sem. Egy jól kialakított szín-összeválogatással egyedi stílust formálhatunk, ami az önbizalmunknak is jót tehet.

A Clusimo kínálatában elérhető számtalan női ruha között biztosan megtaláljuk a számításunkat színek szempontjából is. Hogyan használjuk a különböző színárnyalatokat? Hogyan variáljuk őket úgy, hogy az elegáns megjelenést kölcsönözzön nekünk? Cikkünkben ötleteket szeretnénk adni ehhez.


Milyen hatással vannak az egyes színek a viselőjükre?

A pszichológiából is tudhatjuk, hogy a különböző színek más-más hatást gyakorolnak ránk. Ha valaki pirosat visel, az általában a szenvedélyt és az energiát fejezi ki vele, illetve magabiztosságot.

A kékben tündöklő emberek nyugalmat, bizalmat és stabilitást sugároznak. Kifejezetten jó választás például munkahelyre. A zöldet általában azok az emberek viselik, akik szeretik a természetet és ezzel együtt a harmóniát. Frissnek és kiegyensúlyozottnak látszunk egy ilyen sziluettben.

A sárga örömöt, boldogságot és pozitív gondolatokat teremt, mivel könnyed, élénk és vidám szín. De jegyezzük meg, hogy csak kis mennyiségben vagy kiegészítőként használjunk, mert egy idő után fárasztja a szemet.


A klasszikus fekete és fehér

Sokan ódzkodnak a feketétől, ugyanis összekapcsolják a gyász színével, egyesek szerint öregít is. Mindenesetre módjával azért viselhető, hiszen eleganciát, erőt képvisel, emellett klasszikus, és szinte mindenhez illik. Azonban arra figyeljünk, hogy valóban túl komor hatást érünk el egy teljesen fekete szettben.

Ezzel ellentétben a fehér az egyszerűség színe, amikor ránézünk, a tisztaság és az ártatlanság jut az eszünkbe. Könnyed, friss és mindemellett elegáns is. Bármelyik színnel kiválóan kombinálható.


Most variáljuk egy kicsit a színeket – mi mivel illik össze?

Amikor színkombinációkról beszélünk, akkor monokróm, analóg, komplementer, triádikus felállások jöhetnek szóba. Aki a monokróm mellet dönt, egyetlen szín eltérő árnyalatát részesíti előnyben. 

Az, aki analóg módon szeretné a szettjét kialakítani, a színkörön egymás mellett található színeket tudja használni. Ezzel egy harmonikus megjelenést fogunk elérni, mely nyugalommal tölt el. A komplementer kifejezés azt jelenti, hogy a palettán az egymással szembenállók fognak dominálni, ezzel kontrasztot hozunk létre. Az így kialakított együttes lendületet kölcsönöz a külsőnknek. Ilyen például a piros és zöld vagy a kék és a narancs párosítása.

Végül, de nem utolsóként a triádikus színkombinációnál három különböző árnyalatot választunk ki, méghozzá a színkörön egyenlő távolságra lévőket. Ezzel egy élénk hatást érünk el, mely vibráló lesz és dinamikus.

Látható tehát, hogy némi odafigyeléssel könnyedén kialakítható egy színekben gazdag, mégis elegáns viselet. Kísérletezzünk szabadidőnkben a fenti javaslatok szerint, az eredmény önmagáért beszél majd!

Kapcsolódó

Az év strandételét és Barcelona fogásait is kóstolhatjátok a Portban

Top 10 kikötői étterem, kedvenc balatoni gasztrohely és sorozatos döntős helyezések az Év Strandétele verse
Elolvasom

New York kedvenceivel indít a déli part legújabb gasztrokikötője!

A balatonmáriafürdői PORT étterem&panzió tulajdonosa, Balla György nem hogy elkeseredett volna a j
Elolvasom

33 centivel billentette meg a Balatont a Boris

A különösen erős széllökések az óriási víztömegre is kifejtették a hatásukat. - - A Boris ciklon hétvé
Elolvasom

Indokolatlanul támadtak a bulizókra egy balatoni diszkóban

Állítólag lökdösődéssel vette kezdetét a kalamajka. - - A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság és könny
Elolvasom

Több ezer fecske lelt menedéket egy balatoni kastélyban

A Balaton északi partján sajátos rafinériával reagáltak a fecskék a hirtelen bezuhant hőmérsékletre és az o
Elolvasom