New York kedvenceivel indít a déli part legújabb gasztrokikötője!

New York kedvenceivel indít a déli part legújabb gasztrokikötője!

A balatonmáriafürdői PORT étterem&panzió tulajdonosa, Balla György nem hogy elkeseredett volna a járvány idején, hanem még nagyobb sebességre kapcsolt a tervezett átalakításokkal. Így az övcsatorna melletti, kikötői hangulatú teraszos étterem most megújulva várja a vendégeket, hogy a dél-nyugati rész kihagyhatatlan gasztrokikötője legyen. Most hétvégén pedig jön is az első szuper izgalmas New York tematikájú gasztro hétvégéjük!

A minőségi ugrásnak azért voltak előzményei, a PORT ugyanis több rangos hazai elismerést is bezsebelt már a gasztronómia területén: bekerült a Magyar Konyha TOP10 kikötői éttermébe, és 2019-ben a marhaszegyes ciabattája elnyerte a beach food verseny 2. helyét.

A beach food és a laza hangulat maradt, de a két helyet (Port Burger & Port étterem) a tulajdonosok összevonták, hogy egy minden igényt kiszolgáló éttermet hozzanak létre. Lássuk, mi minden változott:

• Marad a laza kikötői hangulat, a jó borok, kávék az ételek mellett, a növényekkel körbevett mediterrán terasz

• Előnyben a régiós ízek, a házi készítésű alapanyagok, a helyi termelőkkel való együttműködés

• Új séf a házban! Horváth András nagy tervekkel érkezett a Kristinus Borbirtokról. A kisujjában van a modern konyha ismerete, számos helyen dolgozott a Balaton mellett, és külföldön is. Az ő vezetésével alakul ki a szezonális étlap.

• Az étterem feletti 4 csillagos panzió egyedülálló a környéken, hiszen az itteni vendégek a parton reggelizhetnek, a panzióhoz pedig belső medence is tartozik – érdemes akár egy estére is elugrani Balatonmáriafürdőre.

• Az idei évre a PORT tematikus hétvégékkel készül, kontinenseink híres kikötőinek hangulatát és ételeit idézik meg a Balaton partján.

A híres kikötők gasztronómiájára épülő eseménysorozat ötletét az étterem meghatározó kikötői hangulata ihlette, hiszen a PORT tényleg a kikötő szívében, a Balatontól méterekre van, a bicikli út mellett. Ezért hozzák el más, a kontinensek leghíresebb kikötőinek ízeit júniustól augusztusig a hónapok utolsó hétvégéjén.

A híres gasztrokikötők állomásai és időpontjai:
⚓Június 26-28. New York
⚓Július 24-26. Barcelona
⚓Augusztus 28-30. Tokió

Ezen a hétvégén, júniusban elsőként a hamisítatlan amerikai konyha kedvenceivel várnak majd minket, amikor is a hot dog és a hamburger mellett még jó pár ínyencséggel készülnek nekünk:

?Amerikai kukorica leves
?BBQ oldalas
?Chili con carne baguette
?Csirkeszárny
?Hamburger
?Hot dog
?Amerikai palacsinta juharsziruppal
?Almás pite

A különleges ételek mellé New York ihlette koktélokat és tradícionális amerikai üdítőket ígérnek a szervezők. ??

Ha eddig nem terveztétek útba venni Balatonmáriafürdőt, akkor azt javasoljuk a gasztrokalandorok mindenképp tűzzék ki a balatoni bakancslistájukra, a környéken nyaralóknak pedig minden adott ahhoz beugorjanak kipróbálni a modern konyha legjavát a déli parti gasztrokikötőben!

Kapcsolódó

Panoráma a kaptárból: íme a boglári Atomium vagyis a Xantus János Gömbkilátó rövid története

Xantus János Gömbkilátó mára Balatonboglár egyik elsődleges látványosságává vált, sőt talán nem túlzás kij
Elolvasom

5+1 balatoni bringaútvonal hosszabb és rövidebb távokkal

Az időjárás már nyomaiban sem prezentálja a nyár utolsó sugarait, ám ez azok számára talán nem is akkora tr
Elolvasom

Ablaktisztítás közben zuhant ki egy siófoki nő az ablakon

A tragikus esemény során az áldozat életét vesztette. A mentőhelikopterrel érkező szakemberek sem tudták me
Elolvasom