New York kedvenceivel indít a déli part legújabb gasztrokikötője!

New York kedvenceivel indít a déli part legújabb gasztrokikötője!

A balatonmáriafürdői PORT étterem&panzió tulajdonosa, Balla György nem hogy elkeseredett volna a járvány idején, hanem még nagyobb sebességre kapcsolt a tervezett átalakításokkal. Így az övcsatorna melletti, kikötői hangulatú teraszos étterem most megújulva várja a vendégeket, hogy a dél-nyugati rész kihagyhatatlan gasztrokikötője legyen. Most hétvégén pedig jön is az első szuper izgalmas New York tematikájú gasztro hétvégéjük!

A minőségi ugrásnak azért voltak előzményei, a PORT ugyanis több rangos hazai elismerést is bezsebelt már a gasztronómia területén: bekerült a Magyar Konyha TOP10 kikötői éttermébe, és 2019-ben a marhaszegyes ciabattája elnyerte a beach food verseny 2. helyét.

A beach food és a laza hangulat maradt, de a két helyet (Port Burger & Port étterem) a tulajdonosok összevonták, hogy egy minden igényt kiszolgáló éttermet hozzanak létre. Lássuk, mi minden változott:

• Marad a laza kikötői hangulat, a jó borok, kávék az ételek mellett, a növényekkel körbevett mediterrán terasz

• Előnyben a régiós ízek, a házi készítésű alapanyagok, a helyi termelőkkel való együttműködés

• Új séf a házban! Horváth András nagy tervekkel érkezett a Kristinus Borbirtokról. A kisujjában van a modern konyha ismerete, számos helyen dolgozott a Balaton mellett, és külföldön is. Az ő vezetésével alakul ki a szezonális étlap.

• Az étterem feletti 4 csillagos panzió egyedülálló a környéken, hiszen az itteni vendégek a parton reggelizhetnek, a panzióhoz pedig belső medence is tartozik – érdemes akár egy estére is elugrani Balatonmáriafürdőre.

• Az idei évre a PORT tematikus hétvégékkel készül, kontinenseink híres kikötőinek hangulatát és ételeit idézik meg a Balaton partján.

A híres kikötők gasztronómiájára épülő eseménysorozat ötletét az étterem meghatározó kikötői hangulata ihlette, hiszen a PORT tényleg a kikötő szívében, a Balatontól méterekre van, a bicikli út mellett. Ezért hozzák el más, a kontinensek leghíresebb kikötőinek ízeit júniustól augusztusig a hónapok utolsó hétvégéjén.

A híres gasztrokikötők állomásai és időpontjai:
⚓Június 26-28. New York
⚓Július 24-26. Barcelona
⚓Augusztus 28-30. Tokió

Ezen a hétvégén, júniusban elsőként a hamisítatlan amerikai konyha kedvenceivel várnak majd minket, amikor is a hot dog és a hamburger mellett még jó pár ínyencséggel készülnek nekünk:

?Amerikai kukorica leves
?BBQ oldalas
?Chili con carne baguette
?Csirkeszárny
?Hamburger
?Hot dog
?Amerikai palacsinta juharsziruppal
?Almás pite

A különleges ételek mellé New York ihlette koktélokat és tradícionális amerikai üdítőket ígérnek a szervezők. ??

Ha eddig nem terveztétek útba venni Balatonmáriafürdőt, akkor azt javasoljuk a gasztrokalandorok mindenképp tűzzék ki a balatoni bakancslistájukra, a környéken nyaralóknak pedig minden adott ahhoz beugorjanak kipróbálni a modern konyha legjavát a déli parti gasztrokikötőben!

Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom