A Balatonfüredi Yacht Club a vitorlázás élvonalában

A Balatonfüredi Yacht Club a vitorlázás élvonalában

A Magyar Vitorlás Szövetség 2019-es rangsora alapján a Balatonfüredi Yacht Club végzett az első helyen a vitorlás egyesületek között, valamint a World Sailing osztályokban is sikerekben gazdagon zárult a tavalyi év a BYC számára.

A Magyar Vitorlás Szövetség minden év végén a meghatározott hajóosztályokban meghatározott versenyeken elért eredmények alapján rangsorolja a Magyarországon bejegyzett vitorlázó klubokat, egyesületeket. Az egyik lista alapját a World Sailing (WS) osztályokban elért eredmények képezik, a másik lista alapját pedig a nemzeti osztályokban elért eredmények. A két listán a bejegyzett 161 tagszervezet közül összesen 50 egyesület szerzett legalább egy pontot, 15 egyesület pedig mindkét listára fel tudott iratkozni.

A WS osztályokban a BYC tavaly 192,5 pontot ért el. A második helyen a Spartacus Vitorlás Egylet (SVE) végzett 167,75 ponttal, harmadikként pedig a Tihanyi Hajós Egylet (THE) zárta a szezont 140,5 ponttal. A nemzeti osztályok versenyein a Túravitorlás Sportklub végzett az élen 56,5 ponttal. A szép eredményekről a balatonfured.hu kérdezte Böröcz Istvánt, az egyesület ügyvezető igazgatóját.

– Sok munka van ebben. Tervszerűen dolgozunk, folyamatosan képezzük a szakmai stábot és egyénileg a versenyzőinket. Büszkék vagyunk rá, hogy a hat edzőnk közül az egyik az ország legképzettebb szakembere, a többiek viszont saját nevelésű edzők, itt nőttek fel velünk a klubban. A versenyzőknél hasonló a helyzet, nem hozzuk el más kluboktól az élversenyzőket, a saját munkánkkal szeretnénk felépíteni a sportolókat. Valós egyesületi felállásban, munkamódszerrel dolgozunk. A gyerekek táborokból, a városi iskola-programból érkeznek hozzánk, ez egy jól kialakult struktúra.

A Balatonfüredi Yacht Club évente több nemzetközi és hazai versenyt szervez, gyerektáborokat, iskolai programokat tartanak. Az idei tokiói olimpián is részt vesz versenyzőjük.

Fotó: Balatonfüredi Yacht Club

Kapcsolódó

Szeptemberben tartják az első Veszprém-Balaton Filmpikniket

Mintegy negyven film kerül bemutatásra szeptember 3. és 5. között az első Veszprém-Balaton Filmpikniken - j
Elolvasom

Európa legbiztonságosabb tava lett a Balaton

A Balaton a legbiztonságosabb tó Európában - jelentette ki a Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az
Elolvasom

Kerékpárszállító vagonokat állított forgalomba a MÁV a balatoni vonatokon

A MÁV balatoni vonalain közlekedő sebesvonatok egyszerre 28 kerékpár szállítására alkalmasak mostantól. -
Elolvasom