A Balatonnál fogunk nyaralni? Ezeket a cuccokat mindenképp vegyük meg már otthon!

A Balaton az egyik legnépszerűbb úti célnak számít hazánkban, még a fapados külföldi járatok ellenére is. Szinte mindenki szeretne nyaranta eljutni a magyar tengerhez, legalább csak egy hosszú hétvégére. Ezért mindenképp érdemes felkészülni pár aprósággal, ami nagyban növeli majd a komfortérzetünket.

Szúnyogriasztó és naptej

Ne ott akarjuk megvenni az általános tömegnyomorban, ráadásul hatszoros áron. Inkább vásároljuk meg otthon a drogériában, és vigyük magunkkal. Sokkal jobban megéri, ráadásul egyébként sem akkora móka a nyaralást azzal kezdeni, hogy bevásároljunk az alapvető dolgokból. Amit tudunk, szerezzük be otthon inkább.

Elsősegélypakk

Elég lesújtó élmény, amikor lélekszakadva próbáljuk hétvégén megtalálni a legközelebbi ügyeletet, mert egy darab fájdalomcsillapítót sem vittünk magunkkal, a fejünk meg szétszakad. Ráadásul egy kis balatoni faluban béreltünk szállást, ami csak még jobban nehezíti a helyzetet. A szituáció valószínű mindenkinek megvan, hiszen legalább egyszer járt már mindenki biztosan hasonló cipőben. Pont ezért érdemes szintén magunkkal vinni egy ránk szabott elsősegély csomagot. Legyen benne kötszer és a legfontosabb gyógyszerek, amik kellhetnek, például fájdalomcsillapító és torokfertőtlenítő cukorka. Nem árt, ha szódabikarbónát és széntablettát is viszünk ilyenkor, hiszen pihenés alatt hajlamosak vagyunk sokkal többet enni, mint egyébként. Ráadásul mindenfélét, amihez nem is biztos, hogy hozzá vagyunk szokva.

Meleg pokróc

Akár nyaralót bérlünk vagy akár szállodában alszunk, egyik helyen sem fognak a saját egyéni hőérzetünkhöz igazodni. Előbb lesz evezőpad a szobákban, mint nyáron bekapcsolható hősugárzó. Pedig a nyári zivatarok általi lehűléses napok nem ritkák hazánkban. Ilyenkor a kánikula idején csupán pár nap alatt akár több fokot is zuhanhat a hőmérséklet hirtelen. Ezért jobb, ha bekészülünk legalább egy meleg pokróccal. Nincs annál rosszabb, ha fagyoskodnunk kell a nyári takaró alatt, mert az apartmanban nem készültek plusz pléddel.

Kapcsolódó

Ezek a praktikus kiegészítők segítenek belakni a fürdőszobát

Ha most lett kész a lakás, vagy a fürdőszoba felújítása és szeretnéd néhány kiegészítővel még kén
Elolvasom

Újra hőségriadó van kilátásban

Pénteken derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshő
Elolvasom

Szobanövényeket minden helyiségbe! Íme, 3+1 növény, ami hasznodra lesz

Szinte nincs is olyan otthon, ahol ne találkoznánk legalább egy szobanövénnyel, nem véletlenül. A virágok
Elolvasom