Szabadtéri játékok nyárra

Szabadtéri játékok nyárra


Ha nyár, akkor vakáció, ha pedig vakáció, akkor a gyerekek otthon vannak. Mikor épp nem táboroznak vagy nyaralnak valahol, nekünk, szülőknek kell gondoskodni a szórakoztatásukról. Néhány szabadtéri játék segítségével a felesleges aggodalmak elűzhetőek, a nyár pihentető lesz a család minden tagja számára. Nézzük meg, milyen kerti játékokat érdemes beszerezni otthonra!

Napfény, strand, fürdőjátékok

Ha nyár, akkor pancsolás! Ma már szinte mindenki rendelkezik saját, otthoni kis medencével, amelyeket minden gyerek örömmel használ. Ha a medence vize mélyebb, érdemes beszerezni karúszót, úszógumit, illetve különféle matracokat, elkerülve ezzel a veszélyt. Hogy még több legyen a nevetés, jöhet néhány vízipisztoly is, és máris adott egy véget nem érő vízicsata lehetősége!

Ezeknek a termékeknek nagy előnye, hogy a strandra vagy a tóra is magunkkal vihetjük őket, a felhőtlen kikapcsolódás pedig garantált. Ha pedig rosszra fordul az idő, jöhet egy, a Felicity webshopban kapható társasjáték, amellyel a négy fal között is lehet játszani. Egy-egy társasjáték alkalmas a szabadidő minőségi eltöltésére, ráadásul a családtagokat is közelebb hozza egymáshoz.

Homokozás, kertészkedés

Nincs olyan gyerek, aki ne szeretne homokozni. Nemcsak jó szórakozás, de a finommotorikát, ezáltal pedig az idegrendszert is jól fejleszti ez a fajta elfoglaltság. Ha van saját homokozónk, érdemes kislapátot, gereblyét, különböző formákat is beszerezni. Ezenkívül egy fagyikészítő szettel már a legkisebbek is örömmel játszhatnak, megosztva az élményt idősebb testvéreikkel.

Ha a gyerekek érdeklődéssel fordulnak a kertészkedés felé, jól jönnek számukra a mini méretű, kertészkedésre alkalmas eszközök. Gyerekméretben is kapható ásó, gereblye, lapát is. Ezekkel besegíthetnek a szülőknek, tapasztalatra tehetnek szert a növénytermesztés és -gondozás terén. Az elért eredményeket látva pedig roppant büszkék lesznek majd magukra.

Mini járgányok a legkisebbeknek

Már egészen pici kortól kaphatók a gyerekek számára különböző járművek. Míg a kisbabáknak kiváló egy kismotor, a nagyobbak biciklizhetnek, rollerezhetnek, görkorizhatnak. A biztonság garantálása érdekében ezekhez érdemes beszerezni védőfelszereléseket – bukósisakot, térd- és könyökvédőt – is. A szabadban való mozgás és játék a legjobb időtöltések egyike. 

A legtöbb gyerek szeret labdázni. A vele való játék nemcsak vidám elfoglaltság, mozgásfejlesztésre is kiválóan alkalmas. Az ütős sportok is nagy népszerűségnek örvendenek. Ki tudna ellenállni például egy tollaspartinak? Ebbe az egész család bekapcsolódhat, a nevetés pedig garantált. 

A vakáció sok szülő számára gonddal, véget nem érő aggódással teli. Szabadtéri játékok segítségével azonban hamar eltelik majd az idő, a gyerekek pedig élményekkel, szép emlékekkel gazdagon térnek majd vissza az óvodába vagy az iskolába.

Kapcsolódó

Ezek a praktikus kiegészítők segítenek belakni a fürdőszobát

Ha most lett kész a lakás, vagy a fürdőszoba felújítása és szeretnéd néhány kiegészítővel még kén
Elolvasom

Újra hőségriadó van kilátásban

Pénteken derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshő
Elolvasom

Szobanövényeket minden helyiségbe! Íme, 3+1 növény, ami hasznodra lesz

Szinte nincs is olyan otthon, ahol ne találkoznánk legalább egy szobanövénnyel, nem véletlenül. A virágok
Elolvasom