Okosóra klasszikus külsőben


A telekommunikáció, a tech és az informatika világában az elmúlt bő egy évtized az okostelefonok szédületes sikeréről szólt, és a számok még mindig egy hihetetlenül pezsgő termékkategóriát mutatnak.

Az okostelefonok elterjedtsége és a rajta futtatható alkalmazások széles szolgáltatáskínálata már képes arra is, hogy akár teljesen új piacokat nyisson meg a felhasználók számára. Ennek köszönhető a viselhető kiegészítők megjelenése és a kínálat mára már minden képzeletet felülmúló széles választéka.

Növekvő eladási számok

Ebben a kategóriában a fej- és a fülhallgatók mellett egyértelműen a különféle okosórák örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, hiszen számtalan praktikus és kényelmi szolgáltatást nyújtanak, akár már a legkedvezőbb árú modellek is.

A hellowatch.hu webáruház hybrid okosórái mellett nagyszerűen megtapasztalható az egyéb okosórák típusainak, kiviteleinek hihetetlenül széles választéka és vásárlás előtt érdemes is a kategóriákra bontott, bőséges információkkal ellátott kínálatot átböngészni. A különféle okosórák és okoskarkötők bár ezerfélék lehetnek, azonban közös pontjukként az érintésérzékeny kijelzőt szokták megjelölni.

Megkerülhetetlen tényező a kijelző

A kijelző egyaránt felelős az adatok megjelenítéséért, valamint az óra vezérléséért is, és alapvetően meghatározza akár az egész termékkategória külalakját.

Azonban éppen ez a közös pont lehet az is, amely egy bizonyos vásárlói réteget távol tart az okosóráktól. Ez a csoport szívesen élvezné ezen szerkezetek számtalan hasznos funkcióját, de ragaszkodik egy óránál a megszokott, régies kialakításhoz, az analóg mutatókhoz, számlaphoz, gombokhoz.

Hybrid okosórák

Ennek a rétegnek az igényeit képesek kiszolgálni az úgynevezett hybrid okosórák, amelyek első, sőt második ránézésre is egy hagyományos karóra benyomását keltik, azonban rendelkeznek egy sor olyan funkcióval is, amely az okosórák közé sorolhatja őket.

A hybrid okosórákon belül is léteznek még különböző formák, így kijelenthető, hogy ezen a területen is minden vásárlói igényre található megfelelő eszköz.

A legegyszerűbb kivitelezésű készülékek az analóg mutatókon és számlapon kívül gyakorlatilag semmit sem tartalmaznak a frontoldalukon. Az időt természetesen ugyanúgy le lehet róluk olvasni bármikor, mint hagyományos társaik esetében.

Azonban képesek Bluetooth-on keresztül kapcsolódni a telefonhoz és mozgási, aktivitási adatokat átküldeni, amelyet aztán a megfelelő program segítségével az okostelefonon meg is jeleníthetünk.

Analóg és digitális kijelzés egyben

Az összetettebb modellek a fentieken túl már saját LCD vagy AMOLED kijelzővel is rendelkeznek, így bizonyos adatok, vagy értesítések már magukon az órán is megtekinthetők. Itt már megjelenhetnek pulzus- és véroxigénmérő szenzorok, elérhető a telefon vezérlése vagy hívásinformációk is.

A hybrid órák elérhetők fém vagy konzervatívabb bőr szíjjal is, és a funkciók is modellenként változnak, érdemes tehát a kínálatot alaposan tanulmányozni.

Kapcsolódó

Ezek a praktikus kiegészítők segítenek belakni a fürdőszobát

Ha most lett kész a lakás, vagy a fürdőszoba felújítása és szeretnéd néhány kiegészítővel még kén
Elolvasom

Újra hőségriadó van kilátásban

Pénteken derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshő
Elolvasom

Szobanövényeket minden helyiségbe! Íme, 3+1 növény, ami hasznodra lesz

Szinte nincs is olyan otthon, ahol ne találkoznánk legalább egy szobanövénnyel, nem véletlenül. A virágok
Elolvasom