A Balatonról is jelentkezik majd a virtuális zenei országjárás

Egyedi kezdeményezést indít útjára a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Be Massive Horizon csapatával együttműködve: a kedvelt hazai úti célok látnivalóiról készült videókat a magyar elektronikus zene különleges hangzásával ötvözi, hazánk rejtett kincseinek felfedezésére biztatva, melyeknek egyik állomása Keszthely lesz.

A virtuális elektronikus zenei országjárás most az otthonunkba hozza el a szabadtéri fesztiválok és koncertek élményét. A cél az, hogy a közös zenehallgatással párhuzamosan az otthon biztonságából élhessük át a hazai úti célok felfedezésének izgalmát. A sorozat első része vasárnap este 19 órakor Lillafüredről jelentkezett egy exkluzív DJ szettel, a naplemente zenei aláfestéséről DJ Metha gondoskodott.

A fesztiválok, koncertek kiemelt turisztikai jelentőséggel bírnak, hiszen utazásra ösztönöznek. Résztvevői pedig általában igénybe vesznek más szolgáltatásokat is a rendezvény helyszínén, megszállnak valahol, ebédelnek, vacsoráznak, és előszeretettel keresik fel a környék legfontosabb látnivalóit is. A kezdeményezés a magyarokat arra inspirálja, induljanak útnak határainkon belül, a külföldieket pedig arra, hogy amint lehet, jöjjenek Magyarországra, és ismerjék meg az országot, a csodás hazai tájak a veszélyhelyzet után is várnak bennünket.

A Be Massive Horizon csapata korábban már több szabadtéri elektronikus zenei rendezvényt is szervezett többek között a keszthelyi Festetics Kastély parkjában, a Dunakanyarban, illetve Debrecenben, a nagyerdei Víztoronynál. Fontos céljuk, hogy egy-egy zenei rendezvény vonzóvá és ismerté tegye az adott helyszínt is, hogy a fesztiválozók később barátaikkal, családjukkal együtt újra felkeressék és jobban megismerjék.

A virtuális koncertsorozat első része Lillafüredről, a Hámori-tó partjáról jelentkezik, az egy órás DJ szett közben a környéket látványos felvételeken keresztül ismerhetik meg a nézők.

Az óvatosság jegyében a helyszínen egyelőre nézők nélkül, a lehető legkevesebb közreműködővel készült el a felvétel, melynek premierjét május 17-én, vasárnap este 19:00 órakor láthatták az érdeklődők a Facebookon a Csodás Magyarország, a Be Massive Records és a Maradj Otthon fesztivál oldalain, illetve a YouTube-on.

A sorozat a tervek szerint egy hónapon át tart, és a Balatontól, Pécsről, illetve Keszthelyről is jelentkezik majd.

Forrás: mtu.gov.hu
Fotó: keszthely.hu

Legfrissebbek

Idén is megválasztják az év balatoni strandját és házát

A koronavírus-járvány miatt kis csúszással, a héten meghirdetik a balatoni Kék hullám zászló strandmin...

Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A vörösberényi erődített református templom

Balatonalmádi tárháza a látnivalóknak, főleg nyaranta. A turisztikai gócpontok mellett akad azonban meganny...

Elolvasom

Időjárás a Balatonon – Június 5-7.

Pénteken az erős, viharos déli szél mellett többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Jégesővel, f...

Elolvasom