A bor és a zene különös találkozása – Megnyílt Veszprémben a Wine & Vinyl Bar & Store

A bor és a zene különös találkozása – Megnyílt Veszprémben a Wine & Vinyl Bar & Store

Vannak olyan borok, amelyek meghatározó pillanatokhoz kötődnek, akárcsak olyan dallamok, melyeket sosem tudunk kiverni a fejünkből és akárhányszor meghalljuk, megdobbantják a szívünket. És vannak azok a pillanatok, amikor a poharunkban illatozó bor épp annyira meghatározó, mint a hangfalakból szóló zene. Hatnak egymásra és hatnak ránk is. A Wine & Vinylben, ami a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül valósul meg mindezt nap mint nap megtapasztalhatjuk – és akár haza is vihetjük az élményt.

Tomi nevéhez tősgyökeres veszprémiként számos helyi történet kapcsolódik: a korábbi Decanter bisztró tulajdonosa, évek óta részt vesz a VeszprémFest és a Rozé, Rizling, Jazz napok szervezésében, mostanában pedig többször is az újjáéledt Óváros piacon a lemezjátszó mögött tűnt fel az esemény zenei felelőseként. December 10-től azonban leginkább a város szívében, a Szabadság tér 2. alatt található Wine & Vinylben találkozhatunk vele.

Zsandár Tomi számára a bor és a zene régóta elválaszthatatlanok egymástól. Ha pedig zene, akkor az leginkább bakelitről szól és nem ritka az sem, amikor ő maga áll be a lemezjátszó mögé. A Wine & Vinyl gondolata 3 éve született meg, ekkor még csak egy DJ formációként Cyborg Templarral közösen, akivel azóta számtalanszor tűntek fel a Balaton északi partjának különböző pontjain.

A végcél azonban mindig is egy saját hely volt, amit a családjával közösen valósíthat meg. Egy hely, ahol a Tomi által válogatott bakelit lemezek és a hazai, illetve nemzetközi borászatok tételeiből összeállított borszelekció tökéletes szinergiája garantálja, hogy aki ide egyszer betér, annak ne ez legyen az utolsó látogatása.

,,A zene és a bor szeretete és ezek különös kapcsolata fiatal korom óta elkísér, a Wine & Vinyl célja, hogy mindezt másoknak is átadhassam. A Magyarországon egyedülálló koncepcióval remélem, hogy sok zene- és borkedvelő látogat majd el hozzánk Veszprém határain túlról is.”

Ugyan saját magára hobbi zenészként tekint, a féltett bakeliteket őrző bőröndből gyakran előkerülnek a saját kedvenc lemezei és ez a Wine & Vinylben sem lesz másként.

,,Számomra mindig is fontos volt a közvetlen kapcsolat a hanghordozóval. Ahogy egy borral való találkozás is az üvegnél kezdődik, majd nyílik a palack, kiszabadulnak az illatok és kinyílnak az ízek a pohárban, úgy számomra a zenénél is fontos a személyes kapcsolat, a borító, a lemez fogása, az első pördülés a lemezjátszón.”

Natúr borok, prosecco, hazai borászatok különleges tételei és egy kis nemzetközi kitekintés – ezek adják a borkínálat gerincét, mely Tomi tervei szerint egy-másfél havonta változik majd. Akárcsak a polcokon sorakozó bakelit lemezek. Mert a Wine & Vinyl-ből nem csak az este kedvenc borából vihetünk haza egy palackkal, hanem a lemezekből is válogathatunk.

És hogy milyen a hangulat? Fesztelen és családias, mintha csak Tomiék nappalijába lépnénk be. Egy hely, ahol mindig szól a zene, sosem üresek a poharak és minden palack bornak története van – Tomiék pedig szívesen mesélnek is róluk egy pohár mellett.Kapcsolódó

Már a part sem elég: bevezették a Balatont az MNB konferenciaközpontjába

Engedélyt kapott egy úgynevezett "jóléti vízfelület” kialakítására az egykori balatonakarattyai MÁV-üdülő
Elolvasom

Folytatódik a Garten, de a déli parton is gyűlnek a bulifelhők

Javában zajlik a Garten art dzsembori Lovason, Csopakon, illetve Felsőörsön és mellé egy rock- és egy iroda
Elolvasom

Nem lesz könnyű tankolni a Balatonnál pár hétig

A hiányzó üzemanyag mennyiség egy részét a magyar stratégiai készlet felszabadításával igyekeznek pótolni.
Elolvasom