Főtt kukorica
Az egyértelmű aranyérmes. Kicsik és nagyok, nők és férfiak egyaránt rajonganak a főtt kukoricáért. Enyhe sófátyollal a leggusztusosabb és a legfinomabb. Tápértéke magas, mégis messze a legegészségesebb fogás a listánkon.
Palacsinta
Az édesszájúak kedvence a mai napig a három alapvető íz: a kakós, a túrós és a lekváros. Semmi sem változott. Ha ízlésesen meg van hintve egy kis porcukorral még a papírtányért is megenné az éhes fürdőző. Egy-egy kiadós, zsíros strandebéd után lefojtásnak is ideális.
Sült hekk
Messze a legmegosztóbb strandeledel. Sokan csípőből irtóznak a halételektől, aki viszont szereti őket, az minden lehetőséget megragad, hogy az első számú favoritját fogyaszthassa egy nagy karéj kenyér és egy lédús kovászos uborka társaságában. Egyes fanatikusok még a hal paprikás lisztben sült uszonyát is elropogtatják.
Lángos
“Két forint a forró lángos, éljen soká Kádár János” – hangzott a mondóka évtizedeken át és – bár egy kis iróniával fűszerezve – néha még hangzik ma is. Sajttal, tejföllel, fokhagymával, ki hogy szereti. Nem lehet teljes a strandolás, anélkül, hogy az ember ne álljon be a kígyózó sorba valamilyen pléhbódé elé a lángosára várakozva.