A kriptovalutával való kereskedés automatizálható

A kriptovalutával való kereskedés automatizálható

Napjainkban elérkeztünk oda, hogy a kriptovaluták teljesen megkerülhetetlenné váltak. Már az is hallott róluk, aki nem is igazán érdeklődik a lendületes befektetések iránt, annyira a mainstream média részévé váltak. 

Hetente, sőt, néhány hírportálon akár naponta jelennek meg újabbnál újabb cikkek, amelyek az újdonságokkal vagy az árfolyammal foglalkoznak.

A kereskedés szinte gyerekjáték!

Ha ma valakinek azt mondjuk, hogy kriptovaluta, akkor egyből a szárnyaló árfolyamok, a “könnyű” meggazdagodás lehetősége és úgy összességében, a befektetés jut eszébe. Természetesen ez pár évvel ezelőtt még közel sem volt így, akkor még bőven gyerekcipőben jártak a digitális fizetőeszközök. 

Manapság viszont akár automatizálhatjuk is a kereskedést, a megfelelően beprogramozott kereskedő botokkal, mint amilyen a Tradensea Spot botja is. A leghíresebb digitális pénz, a bitcoin mellett más kriptok is léteznek szép számmal, és a bitcoin mögött meghúzódó blokklánc technológiát pedig egyre több területen kezdik alkalmazni. Még mielőtt mélyebben belemerülünk, álljunk meg egy kicsit a kereskedésnél és az ahhoz használható kiegészítő szolgáltatásoknál.

Mi is az a Spot bot?

Többségünknek nem mond sokat, ha valaki azt mondja, Spot botot használ a kereskedéshez. Egy ilyen robot tulajdonképpen a spot kereskedést segíti, amiben meg lehet határozni a vételi és eladási szintet, ahol automatikusan elkezdi az adott műveletet a program, de ezen kívül a tranzakciók számát is meghatározhatjuk. 

A működése pofonegyszerű, de a mögötte lévő technológia már annál bonyolultabb. A lényege az, hogy a bot segítségével alacsony áron vásárolhatunk, és magas árfolyam mellett adhatunk el, ezzel profitot realizálva. Megadhatjuk azt a szintet egy kriptovalutánál, ahol kezdjen el a szoftver automatikusan bevásárolni, majd szintén egy eladási szintet, úgymond profitot beállítva azt, ahol már az eladásoknak kell kezdődnie.

Természetesen ezen felül más szolgáltatásai, funkciói is vannak, mint például a tőke limit beállítása, ha nem szeretnénk, hogy egy adott összegnél többet fektessen be. Ez a limit kifejezetten a vásárlást korlátozza, az eladást nem. Arra is van lehetőség, hogy ne csak csökkenő, hanem emelkedő árfolyamnál vásároljon, tehát a működését az egyéni elképzeléseinkre szabhatjuk.

Emellett még olyan kényelmi funkciókat is találhatunk a Spot botoknál, mint az egyes kereskedések mappázása, így egyszerűen visszanézhetjük a kereskedői történetünket.

A kriptovaluták és a blokklánc alkalmazása

A digitális pénzek és a mögötte lévő technológia egyre nagyobb teret fog nyerni a jövőben. Rengeteg olyan szegmens van, ahol alkalmazni lehet például a blokklánc módszert, mivel nagyon nagy adatbiztonságot nyújt. A kriptovaluták pedig még közel sem érték el csúcspontjukat, elég csak megnézni az elmúlt 5-6 év árfolyamait.

Kapcsolódó

Mire figyeljünk szórópisztoly választása során?

Az autó festése során rengeteg eszközt használunk, hisz a tökéletes munkához több speciális megoldásra is s
Elolvasom

Minden, amit a mechanikus kesztyűről tudni érdemes!

A mechanikus, más néven taktikai kesztyűk története nem túl régre nyúlik vissza, ennek ellenére igen sikere
Elolvasom

Hogyan válasszunk CBD-olajat?

A kannabiszolaj egyre nagyobb népszerűségre tett szert az utóbbi időben, aminek következtében a kínálat is
Elolvasom