Csiszta Fürdőről értekeztek a parlamentben

Itt lenne az ideje növelni a déli parton található, egész éves nyitvatartással operáló Csiszta Fürdő kapacitását – vetette fel az Országgyűlés hétfői ülésén egy képviselő.

Az MTI arról tudósított, hogy Móring József Attila (KDNP) az Országgyűlés hétfői ülésén a kérdések órájában arról beszélt, hogy a Somogy megyei Csiszta Fürdő hidrokarbonátos, kénes gyógyhatású melegvize számos egészségügyi probléma kezelésében segít. A fürdő kapacitásának növelése több szempontból is fontos lenne, ugyanis a szezon nyújtásában, a holtszezon megrövidítésében is szerephez juthat – emelte ki. Hozzátette, hogy a fürdő közel van a Balatonhoz, kerékpárral, vasúton, vagy autóval is megközelíthető.

Latorcai Csaba államtitkár hangsúlyozta, hogy a Balaton üdölőkörzet az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepcióban (OFTK) kiemelt fejlesztési térség.
A politikus felhívta a figyelmet, hogy a 2030-ig szóló turizmusstratégia is jelentős célként kezeli az egészségturizmust és ezen belül a gyógyfürdők fejlesztését. A kormány szándéka lehetőséget biztosítani a gyógyfürdőkhöz, fürdőkhöz, gyógyhelyekhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztéséhez – emelte ki.Forrás: MTI

Kapcsolódó

Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem Nyílt Napjára

A Pannon Egyetem múlt szerdán rendezte meg hagyományosnak számító Nyílt Napját a B épület aulájában, ahová
Elolvasom

Megújul a Balaton utca Balatonfüreden

A híres füredi utca felújítási munkálatai 2023-ban már meg is kezdődhetnek. - - 387 millió forint pály
Elolvasom

Holtan találtak egy idős házaspárra Zala megyében

A rendőrség jelenleg emberölés miatt nyomoz – írja a police.hu. - Az orvosszakértő elsődleges megállap
Elolvasom