A legjobb akváriumvilágítás

A legjobb akváriumvilágítás

Akár kezdő, akár haladó akvarista vagy, abban minden bizonnyal egyetértesz velünk, hogy minden esetben szükség van az akváriumhoz világításra. Természetesen az sem mindegy, hogy ez milyen fényeket foglal magába, így ha velünk maradsz, megtudhatsz pár érdekességet a Sylvania Grolux T8 18W fénycsövekről. 

Növekedés és a fény

Talán nem mondunk újat azzal sem, hogy minden növény növekedéséhez a fény alapvető szükséglet. Ahogy az élet minden területén szükség van a fényre, így ez az akvárium életében is meghatározó. Persze nem mindegy, hogy mennyi és milyen minőségű az a világítás, amit egy akváriumhoz használunk, így mindig figyelembe kell venni a méreteket és a víztömeget.

Kisebb akváriumhoz nem kell nagy teljesítményű fénycső, de mondjuk egy terebélyes és sokszínű, 400 literes verzióhoz már elfér a Sylvania Grolux T8 18W fénycső. Ez a modell nagyfokú piros és kék tartománnyal rendelkezik, amik jelen esetben bár segítik a növények növekedését, hamar algásodáshoz vezetnek.

Amennyiben nagyobb a fényigény, akkor jobb az, ha nem ugyanabból a fénycsőből veszünk többet, hanem kombináljuk egyik-másik, hasonló paraméterekkel rendelkező világítással. Példának okáért a Sylvania Grolux T8 18W fénycső alapjában véve rózsaszínes fényt bocsát ki, így ehhez kell igazítani a másiknak az árnyalatát, hogy harmonikus legyen a végeredmény. 

Mely növényeknek optimális a Sylvania Grolux T8 18W fénycső?

A Kedvence.hu-tól is beszerezheted a fénycsövet, főleg, ha olyan akváriumot szeretnél, ami igen gyorsan fejlődik. Szóval gyorsan növő növények esetén keresve sem találhatsz jobbat, mint a fenti fénycső, mivel tökéletesen megfelel a színtartomány annak, amit ebben az esetben elvárnak a növények. 

Természetesen azt is tudnunk kell, hogy mely növények nőnek gyorsan, és nem mellesleg melyek azok, amik megélnek az adott aljzatban és minek tudunk megfelelő körülményeket biztosítani. Köves talaj esetén ideális az Anubias, a Bacopa Caroliniana és a Jávai páfrány, melyek a kavicsban is a legtermészetesebb módon képesek a túlélésre. Erre azért képesek, mert a szükséges tápanyagokhoz a vízből jutnak hozzá, nem pedig a gyökerükön keresztül. 

A tápanyagok mellett természetesen a fény is szükséges a megfelelő növekedéshez, így ezek kombinációjával mindent megtehetünk azért, hogy egy szép és egészséges akváriumunk legyen. A megfelelő tápanyag felvételéhez hozzájárulhatunk azzal, hogy olyan tablettákat adunk a vízhez, amik segítik a növekedést, és nem mellesleg a vízhőmérsékletet is 22 és 28 fok között tartjuk. 

Ha még nem döntöttél, de úgy érzed, hogy be szeretnél szerezni egy Sylvania Grolux T8 18W fénycsövet, akkor mindenképp nézz körül a Kedvence.hu kínálatában. 

Hirdetés

Kapcsolódó

Trambulinok árai, és amit tartalmaznak

Az, hogy a trambulinozás világszerte kedvelt időtöltés, egyértelmű. Korosztálytól függetlenül egyre több em
Elolvasom

Hirdetés

Energiamegtakarítás fűtési keringtető szivattyúkkal

A szivattyúk napjainkban már nélkülözhetetlen elemei egy korszerű fűtési rendszernek. Nem volt ez mindig íg
Elolvasom

Hogyan fejleszthető az analógiás gondolkodás gyerekeknél?

A gyerekek és talán kicsit a felnőttek számára a legnagyobb félelem az iskolában a matematika irányába van.
Elolvasom