Ádám Gyula erdélyi fotóművész képeiből nyílik digitális tárlat Tihanyban

Ádám Gyula erdélyi származású fotóművész és t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely alkotóközösség műveiből nyílik digitális tárlat kedden délután a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában – közölték a szervezők.

Vezér Dávid, a kiállítást szervező Veszprém-Balaton Keresztény Kultúrájáért Alapítvány kurátora elmondta, hogy az adventi kiállítás témája a természetfölöttihez való személyes kapcsolódás. Mint mondta, Ádám Gyula képei az erdélyi világot láttatják a kiállítótérben elhelyezett monitorokon.

Ádám Gyula (Csíkkarcfalva, 1961-) főleg néprajzi és dokumentarista jellegű fotókat készít, többnyire a moldvai és gyimesi csángókról, székelyföldi és szórványban élő emberekről, sorsokról. Több száz borítót, fotóillusztrációt, hanglemeztervet készített, plakátot, szórólapot tervezett. A Hargita Megyei Kulturális Központ fotótáborainak fő szervezője. 2005-ben 12 képes levelezőlapból álló néprajzi fotósorozatot adott ki a székely népviseletről, 2006-ban jelent meg önálló fotóalbuma. 2009-ben fotóival illusztrált falinaptáron örökítette meg az Ezer Székely Leány Napja hagyományőrző rendezvényt, képeiből vándorkiállítást rendezett, mely végigjárta Erdély főbb városait – tette hozzá a kiállítás szervezője.

A tárlat másik résztvevője, a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely – fűzte hozzá Vezér Dávid. A 36 képet felvonultató tárlat december 31-éig látogatható.

Forrás: MTI

Kapcsolódó

A tavalyinak a duplája lehet idén a kajszitermés

Az idén a becslések szerint 16-18 ezer tonna kajszibarackot takaríthatnak be a termelők, ez több mint dupl
Elolvasom

Humán eredetű szennyezések a Balatonban – tudományos konferencián vizsgálták a kérdést

Az „Őszintén a Balatonról” szakmai találkozók keretében tudományos előadóülést tartottak Tihanyban a HUN-RE
Elolvasom

Újra Veszprém lesz az operett fővárosa

A Veszprémi Petőfi Színház hetedik alkalommal rendezi meg az operettfesztivált. - - Június 20-23. köz
Elolvasom