Ádám Gyula erdélyi fotóművész képeiből nyílik digitális tárlat Tihanyban

Ádám Gyula erdélyi származású fotóművész és t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely alkotóközösség műveiből nyílik digitális tárlat kedden délután a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában – közölték a szervezők.

Vezér Dávid, a kiállítást szervező Veszprém-Balaton Keresztény Kultúrájáért Alapítvány kurátora elmondta, hogy az adventi kiállítás témája a természetfölöttihez való személyes kapcsolódás. Mint mondta, Ádám Gyula képei az erdélyi világot láttatják a kiállítótérben elhelyezett monitorokon.

Ádám Gyula (Csíkkarcfalva, 1961-) főleg néprajzi és dokumentarista jellegű fotókat készít, többnyire a moldvai és gyimesi csángókról, székelyföldi és szórványban élő emberekről, sorsokról. Több száz borítót, fotóillusztrációt, hanglemeztervet készített, plakátot, szórólapot tervezett. A Hargita Megyei Kulturális Központ fotótáborainak fő szervezője. 2005-ben 12 képes levelezőlapból álló néprajzi fotósorozatot adott ki a székely népviseletről, 2006-ban jelent meg önálló fotóalbuma. 2009-ben fotóival illusztrált falinaptáron örökítette meg az Ezer Székely Leány Napja hagyományőrző rendezvényt, képeiből vándorkiállítást rendezett, mely végigjárta Erdély főbb városait – tette hozzá a kiállítás szervezője.

A tárlat másik résztvevője, a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely – fűzte hozzá Vezér Dávid. A 36 képet felvonultató tárlat december 31-éig látogatható.

Forrás: MTI

Kapcsolódó

Valóságos programdömpinggel indítja az idei szezont Siófok

A 2023-as adatok alapján a déli parti város volt a legnépszerűbb turisztikai célpont belföldön. A város vez
Elolvasom

Horogvégre akadt az év első balatoni gigapontya

Kifogták az első húsz kilo feletti pontyot a Balatonból - írja a pecaverzum.hu. - - A vérbeli pontyhor
Elolvasom

Újra csobog a víz Tapolca híres patakjában

A Viszló-patak valóságos horgászparadicsom volt egykor. - - A csapadékos időjárás következtében újra
Elolvasom