Ahol a grill tárcsa és a napfényes kemping feeling találkozik

Ahol a grill tárcsa és a napfényes kemping feeling találkozik

Jobb később, mint soha. A hétvégén végre belekóstolhattunk a valódi, nyári életérzésbe, amelyhez keresve sem találhattunk volna alkalmasabb helyet a siófoki Aranypart Campingnél. Bár a 18 fokos vízhez még puhának éreztük magunkat, a kemping medencéje és tűzrakóhelye tökéletesnek bizonyult ahhoz, hogy ismét kedvenc hobbinknak, az outdoor cookingnak hódolhassunk barátaink, a Rabbit Chef Crew társaságában.

A jó időt és a rengeteg napfényt szervezetünk szinte már koldusként szomjazta az elmúlt időszakban, így nem is meglepő, hogy remek közérzettel vágtunk neki a szabadtéri sütögetésünknek, melynek helyszínét ezúttal az Aranypart Camping biztosította Siófok illusztris üdülőövezetében. Amíg körbejártuk a kemping hosszan elnyúló, saját partszakaszát, a mobilházak és a lakókocsi parcellák között sétálva a Dirty Dancing jutott eszünkbe, persze sokkal modernebb kivitelben.


Maga a menü sült szalonnából, tarjából és grillezett zöldségekből állt össze. A nehéz húsokat ellensúlyozandó pedig hatalmas adag növényi rosttal készültünk: spárga, paradicsom, paprika, kukorica, cukkini, lila- és vöröshagyma hegyekben, és egy kis vegán grillnyárs is előkerült. Ennek a tekintélyes mennyiségnek egy részét tárcsán egy részét pedig úgynevezett diszkoszban, parázson készítettük el, ami persze bele is telt egy kis időbe.


A kempingben egyébként extra hangulatos sütögető “sziget” van kialakítva közvetlen vizesblokkal és konyhával, a fedeles fabútorok pedig a nézelődők számára is garantáltan meghozzák a kedvet egy kis grillezéshez vagy bográcsozáshoz.

Mire lakománk előállt már igencsak éhesek lettünk, de kárpótolt bennünket a medence partjáról elénk táruló, hamisítatlan balatoni hangulat és persze az egyszerű, de mégis remekbe szabott gasztro-alkotásunk, amit a biztonság kedvéért azért lefojtottunk egy jégkrémmel a kemping kisboltjából.

Instagram:

Aranypart Camping

Rabbit Chef’s

Balaton.hu


Hirdetés

Kapcsolódó

Négymillió forintot lopott ivócimborájától egy férfi Füreden

Őrizetbe vétele után gyanúsítottként hallgattak ki egy 33 éves férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányság mu
Elolvasom

Hirdetés

Újabb avar kori sírokra bukkantak a veszprémi elkerülő építése közben

A 8-as főút Veszprémet elkerülő szakaszának kialakítási munkálata közben ismét egy 7.-8. századra tehető te
Elolvasom

Közpark kerülhet a balatonfüredi görög falu helyére

Évek óta van már a füredi önkormányzat begyében a város szégyenfoltjaként is aposztrofált, egykori "görög f
Elolvasom