Akár sokkal olcsóbban is nyaralhatsz a Balatonnál: mutatjuk, hogyan

Akár sokkal olcsóbban is nyaralhatsz a Balatonnál: mutatjuk, hogyan

Az ország lakosságának körülbelül 70 százaléka szeretne nyaralni idén, ám egy négy fős család nem feltétlenül engedheti meg magának a vakációt az utóbbi időben elszállt árak miatt, amelyek a jelek szerint csak növekedni fognak. Akadnak viszont a horribilis összegekhez képest jóval kecsegtetőbb opciók, melyekről nem feltétlenül tud a nagy nyilvánosság – írja a penzcentrum.hu.

Egy friss felmérés szerint a magyarok 71,7 százalék a tervez utazni 2021-ben a koronavírus-járvány visszaszorulása esetén: 10,7 százalék külföldre, 40,2 százalék belföldre, 20,8 százalék pedig külföldre és belföldre is utazna nyaralási célból úgy, hogy legalább egy éjszakát távol tölt az otthonától. A megkérdezettek több, mint harmada (34,2%) a koronavírus-járvány időszakában úgy döntött, hogy nem utazik. Ennek a döntésnek az elsődleges oka a járvány miatt bevezetett utazási korlátozások, vagyis a válaszadók szerettek volna utazni, de ez nem volt lehetséges. 29,4 százalék a járványtól való félelem és nem az utazási korlátozások miatt nem utazott, további 18 százalék pénzügyi megfontolásból döntött az otthonmaradás mellett, más felmérések szerint ez az arány inkább 60 százalék körül van – de tény, hogy egy viszonylag masszív rétegnek idén egészen biztosan nem telik kikapcsolódásra…

Az erre vonatkozó számítások szerint nagyjából egyhavi költségvetését kell megspórolnia a családnak, hogy ki tudjon fizetni egy hét szállást a Balaton partján. Persze vannak olcsóbb területei is az országnak, számtalan vízparti üdülőtelep várja a pihenni vágyókat, és akár még a sátrazást is élvezni fogják a kicsik, vannak azonban olyan kedvezményes, sokak számára elérhető lehetőségek, amelyekről kevesen tudnak. Sok önkormányzat rendelkezik ugyanis saját ingatlannal az ország különböző pontjain, melyet nem csupán az önkormányzati dolgozók, de több helyen a kerületi, városi lakoson rendelkezésére bocsátanak rendszerint kedvezményesen, bőven a piaci átlagárak alatt.

A penzcentrum.hu teljes cikke itt elolvasható.Fotó: Getty Images
Hirdetés

Kapcsolódó

Vegán bundáskenyér és új bagelező is az Év strandétele döntősök között

19 nevezett étel közül megvan az a 7, ami versenybe szállhat az Év Strandétele 2021 címért a Balatoni Kör á
Elolvasom

Hirdetés

Elhalasztották a szombati 39. Lidl Balaton-átúszást

A várható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztották a szombatra tervezett 39. Lidl Balato
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent László emlékhely, Somogyvár

A tágabban értelmezett déli part meglehetősen gazdag kulturális és történelmi örökségét gyarapítja a somogy
Elolvasom