Álomszép skandináv kabinház épült egy balatoni szőlőhegyen

Álomszép skandináv kabinház épült egy balatoni szőlőhegyen

Mindössze öt hónap alatt húzták fel a Balaton festői környezetében azt a takaros mégis modern kabinházat, amely egy fiatal házaspár álmait váltotta valóra. A természet tisztelete mellett az anyagtakarékosság volt a fő szempont a faszerkezetes épület kivitelezésekor – olvasható a lakaskultura.hu-n.

Ez a kabinház biztosan a nyugalom szigete: a szőlődűlők kellős közepére került, hajnalonta őzikék és nyuszik portyáznak itt, odabentről pedig csodás panoráma nyílik a Balaton felé. A faszerkezetes házikó tulajdonosai már régóta szerettek volna egy hasonló kuckót, csak éppen a megfelelő helyet nem találták neki. Amikor azonban a Keszthelyhez közeli Nagyradán a szőlődombra keveredtek, azonnal beleszerettek a látványba, megvásárolták a területet és nekiálltak az építkezésnek.

Krisztina és férje – a tulajdonosok – szerették volna minél gyorsabban és minél takarékosabban levezényelni az építkezést, ezért az a merész ötletük támadt, hogy nem készítenek drága betonalapot, hanem egy sajátos technológiával egyszerűen cölöplábakat csavaroznak a talajba, erre ültetik rá az A-frame házikót.

Fotó: Kovács Krisztián / lakaskultura.hu

„Rengeteget spóroltunk így, hiszen nem kellett alapot ásni, betonozni, ráadásul az az előnye is megvan ennek a módszernek, hogy a lábakat ki lehet csavarozni és ha szükség van rá, az egész épületet odébb rakjuk” – magyarázza az egyébként közgazdászként dolgozó Krisztina. Szintén spórolni szerettek volna azzal, ami mindenkinek a legdrágább, vagyis az idővel, így a kabinház tokkal-vonóval mindössze 5 (!) hónap alatt el is készült.

Skandináv stílus sok-sok fával

A ház egyedi kialakítású és teljes mértékben környezetbarát. Hatalmas ablakainak köszönhetően mindig világos.

A konyha-nappali alapterülete 38 nm, a tetőtéri galéria, ahová a hálószoba és a fürdő került 16 nm-es.

Krisztina nagy hangsúlyt fektetett az igényes berendezésre, hogy bárki, aki betér hozzájuk, igazán otthon érezhesse magát. „Nem vagyok belsőépítész vagy lakberendező, de nagyon szeretek ilyesmivel foglalkozni. Ahogy haladtak előre a munkálatok, folyamatosan böngésztem az internetet, inspirációkat kerestem saját stílusunk kialakításához. Végül a skandináv stílusra szavaztam, mert az nagyon illik a faházhoz. Törekedtem arra, hogy az összes berendezési tárgy és dekoráció természetes legyen és valahogy tényleg harmóniába került egymással minden. A végeredmény nekem nagyon tetszik és eddig mindenki szerette.”

A teljes cikk itt olvasható.


Kapcsolódó

Megsemmisítette a balatonaligai kikötő üzemeltetési engedélyét a Pécsi Törvényszék

Az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságot egy új eljárás lefolytatására kötelezték. - - Megsemmis
Elolvasom

Edda és Krúbi is a Plázsra csábít ezen a hétvégén

Június 14-én és 15-én sem fog unatkozni, aki a siófoki Plázst választja hétvégére. Pénteken az Edda korszak
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent Donát kápolna, Lesencefalu

Lesencefalu a Balatontól mindössze hat kilométerre fekszik, a Keszthelyi-hegység egy zárt völgyében. A 300
Elolvasom