Április végére újul meg a tapolcai Malom-tó környéke

A munkálatok akár már a jövő héten is megkezdődhetnek.

Hivatali dolgozók, érintett városi cégek képviselői, a kivitelező szakemberei, önkormányzati képviselők járták be a mai napon a Malom-tó egyes részeit.  A területbejárás okáról és tapasztalatairól Dobó Zoltán polgármester tájékoztatta a Tapolcai Médiát.

“Az alsó és felső tó körül is megújul hamarosan a térburkolat, a munkák technikai részleteit beszéltük most át. A szakemberek a beruházás során új, egyenes felületű járófelületeket hoznak létre úgy, hogy közben a tópart fáit érintetlenül hagyják, azok nem sérülhetnek. Mindenképpen esztétikai és minőségi ugrást várunk a végeredménytől” – mondta el a város polgármestere.

Megtudták, mivel a munkálatok elkezdése nem tűr halasztást, az akár már a jövő héten elindulhat. A munkaterület kialakítása, a munkálatok minden valószínűség szerint meghiúsítják, illetve átírják majd a március 15-i ünnepségek Panteon falnál zajló hagyományos, nagyobb nyilvánosság előtt zajló koszorúzási ceremóniáit. Ugyanakkor a tópart egyes részei továbbra is látogathatók lesznek a lakosság és a város vendégei számára, ahogy a vendéglátóipari helyek megközelítése is zavartalan lesz.  A nettó 53 millió forintba kerülő beruházás Dobó Zoltán szerint kedvező bekerülési értékű, nagyjából a tavalyi árszinten van. A  befejezést pedig valamikor április végére, május elejére, a Tapolcai Tavasz Fesztivál időszakára valószínűsíti a polgármester.


Forrás: tapolcaimedia.hu

Kapcsolódó

Június végén indul a Magyar Tavak Fesztiválja

Az idén június 28-án és 29-én a Velencei-tónál indul immár negyedik alkalommal a Magyar Tavak Fesztiválja,
Elolvasom

Dílerét késelte meg egy férfi Veszprémben

A bajba jutott kábítószer-kereskedőnek sikerült elmenekülnie a helyszínről. - - A Veszprém Vármegyei
Elolvasom

Osztrák rendőrök fogták el a veszprémi, emberöléssel gyanúsított férfit

A tettest az osztrák hatóság kerítette kézre európai elfogatóparancs alapján. - - A veszprémi rendőr
Elolvasom