Balaton Táncegyüttes az ország legjobbjai közt

A formáció továbbra is zsebeli be a szakmai elismeréseket.

Továbbra is topon a Balaton Táncegyüttes: míg tavaly kiemelt nívódíjat érdemeltek ki a siófoki minősítőn, most arról érkezett hír, hogy egy koreográfiájuk bekerült az ország legjobb 13 amatőr néptáncos produkciója közé – adta közre a Siófoki Hírek a helyi együttesről.

Szakmai zsűri válogatása alapján a siófoki táncegyüttes két művészeti vezetőjének, Fodor Jankának és Csuti Péternek a Táncképek a kárpátaljai Nagydobronyból című koreográfiája meghívást kapott a felnőtt Néptáncantológia 2023 műsorába. Március 9-én a Budapesti Operettszínházban tekintheti meg a közönség a tavalyi év 13 legjobb amatőr néptáncos produkcióját. A Néptáncantológia fél évszázados múltra tekint vissza, a hazai kulturális élet egyik rangos rendezvénye.

Csuti Péter így nyilatkozott a Siófoki Híreknek:

„1996-ban Szabó Zsolt ‘Somogyi mulatság’ című koreográfiájával került be a Néptáncantológiára a Balaton Táncegyüttes először és azóta is utoljára. Az elmúlt közel 30 év során nagyon sokat fejlődött a néptáncmozgalom, az amatőrök is nagyon profik lettek, a hozzánk hasonló vidéki, kisebb lehetőségekkel bíró együtteseknek nagyon nehéz újként bekerülni a programba. Ezért is kiemelkedően nagy nagy siker, hogy a tavalyi kiemelt nívódíj után a Balaton újra a legmagasabb szinten képviselteti magát, ezúttal az operettszínházi gálán. De nem csak felnőtt, hanem utánpótlás szinten is eredményt tudunk felmutatni: az ifjúság legnagyobb országos szólótáncfesztiváljának döntőjén Egerben a Balaton két fiatal, 17 éves tehetsége, Fejes Dóra Luca és Rózsás Botond szerepelt kiválóan; a 240 fiú szólista és páros alkotta nagyon erős mezőnyben két ifjúsági korosztály legjobb 43 párosa közé kerültek, ami szintén siker. Ifjú táncosaink művészeti szakgimnáziumokból érkezett táncosok sorával vették fel a versenyt; sok munka, sok próba van eredményük mögött.”


Forrás: siofok.hu

Kapcsolódó

Valóságos programdömpinggel indítja az idei szezont Siófok

A 2023-as adatok alapján a déli parti város volt a legnépszerűbb turisztikai célpont belföldön. A város vez
Elolvasom

Horogvégre akadt az év első balatoni gigapontya

Kifogták az első húsz kilo feletti pontyot a Balatonból - írja a pecaverzum.hu. - - A vérbeli pontyhor
Elolvasom

Újra csobog a víz Tapolca híres patakjában

A Viszló-patak valóságos horgászparadicsom volt egykor. - - A csapadékos időjárás következtében újra
Elolvasom