Már él a jelentkezés az idei Balaton-átevezésre

Már él a jelentkezés az idei Balaton-átevezésre

2023-ban, mintegy 4200-an vettek részt a rendezvényen, a szervezők remélik, hogy ez a szám idén még nagyobb lesz.

Február elsejétől lehet nevezni az ország egyik legnépszerűbb szabadidős vízisporteseményére, a Hervis Balaton-Átevezésre. Az előnevezési időszakban ezúttal is kedvezményesen lehet regisztrálni, emellett ettől az évtől az indulók azt is eldönthetik, hogy július 27-én milyen idősávban szeretnének vízre szállni a Zamárdi Szabadstrandon.

Az esemény hivatalos oldalán, a balatonatevezes.hu-n csütörtökön megnyílt a nevezési felület, így immáron hetedik alkalommal várjuk a „magyar tenger” önjelölt hódítóit – közölték a rendezvény honlapján.

A július 27-i Hervis Balaton-Átevezés ismét Zamárdiból rajtol. Az indulók Tihany felé veszik az irányt, majd egy fordulót követően visszaevezve teljesítik a nyolc kilométeres távot. Tavaly mintegy 4200-an szálltak vízre, a szervezők bíznak benne, hogy idén még többen vállalkoznak erre.

Az online előnevezési időszak július 24-ig tart. Nem árt azonban minél előbb dönteni, hiszen a regisztrációjukat április 30-ig, illetve június 30-ig véglegesítők kedvezményes áron vehetnek részt az átevezésen, sőt a felszerelésükben is segítenek, hiszen megkapják az esemény hivatalos pólóját is. Az átevezés napján, azaz július 27-én korlátozott számban a helyszínen is lehet nevezni.

Újdonság, hogy az idei évtől bevezetik az idősávos rajtoltatást, amelynek célja, hogy csökkentsék a vízre szálló terület előtti hosszú sorban állással, illetve a vízen feltorlódó tömeg kialakulásával kapcsolatos kockázati tényezőket.

A délelőtti idősávot választók 10 és 12 óra között, a délutánira jelentkezők pedig 12 és 14 óra között rajtolhatnak el.

Az útvonalat a szokásoknak megfelelően bármilyen kézzel hajtható vízi járművel neki lehet teljesítők. A célba érkezőket a parton várja majd a jól megérdemelt befutóérem, emellett az egyes kategóriák három legjobbját külön is díjazzák. Nemcsak az átevezőket, az őket elkísérő családtagokat, barátokat is várják július 27-én a Zamárdi Szabadstrandra, hiszen a parton is színvonalas programokkal készülnek.


Forrás: hirbalaton.hu
Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Kapcsolódó

Augusztusban hömbölög az első Telek fesztivál Veszprém határában

Nagy fába vágta a fejszéjét a veszprémi Terem bár csapata és (szub)kulturális holdudvara. Augusztus 8 és 11
Elolvasom

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott Kenese Bay Garden Resort &
Elolvasom

Lakatos Márk idén is Fashion Show-val készül a Soundra

A divattervező ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákk
Elolvasom