Balatoni borokkal kedveskedtek a pincéreknek, takarítóknak és a portásoknak

A turisztikai szektor háttérmunkásai előtt szerettek volna tisztelegni a kedves gesztussal.

Bükfürdőn  balatoni borokkal ünnepelték a turizmus világnapját. Az eseményre olyan vendéglátósokat is meghívtak, akiknek nem volt idejük elutazni idén nyáron a Balatonra, mert volt munkájuk bőven ebben a turisztikai régióban. Ők azok, akik a háttérben dolgozva, több ezer magyarnak tették lehetővé, hogy nyugodtan, minőségi szolgáltatások közepette tölthessék el nyaralásukat – írja a hirbalaton.hu.

Az akció helyszínére pincéreket, szakácsokat, szállodai takarítókat, mosogatókat  vártak egy koccintásra. “A kampánnyal rá szerettünk volna világítani arra, hogy milyen nehéz, de fontos szakmák húzódnak meg a turizmus hátterében. A bükfürdői eseménnyel természetesen arra is fel szerettük volna hívni a figyelmet, hogy az őszi szezonban érdemes a Balatonra jönniük azoknak is, akik nem tudtak eljönni ide nyáron” – mondta Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség tanácsadója.

Mint azt a szakember elmondta, a vendéglátósok mellett, sok cseh turista is megkóstolta a balatoni borokat a helyszínen, a német turistáknak Sopronban, a Budapestre érkező angolszáz turistáknak pedig a Deák tér közelében szerveztek utcai borkóstolókat. Mind a két helyszínen arra hívták fel a figyelmet, hogy néhány napos magyarországi itt tartózkodás alatt, érdemes lehet a Balatonra is eljönni, hiszen az könnyen megközelíthető és különleges, egyedi bor- és gasztronómiai kínálattal rendelkezik.


Kapcsolódó

A tavalyinak a duplája lehet idén a kajszitermés

Az idén a becslések szerint 16-18 ezer tonna kajszibarackot takaríthatnak be a termelők, ez több mint dupl
Elolvasom

Humán eredetű szennyezések a Balatonban – tudományos konferencián vizsgálták a kérdést

Az „Őszintén a Balatonról” szakmai találkozók keretében tudományos előadóülést tartottak Tihanyban a HUN-RE
Elolvasom

Újra Veszprém lesz az operett fővárosa

A Veszprémi Petőfi Színház hetedik alkalommal rendezi meg az operettfesztivált. - - Június 20-23. köz
Elolvasom