Barangolj szebbnél szebb ösvényeken Tenerife szigetén!

Barangolj szebbnél szebb ösvényeken Tenerife szigetén!

Tenerife minden évben az egyik legkedveltebb úti célnak számít a turisták körében. Ez a lenyűgöző partokkal, apartmankomplexumokkal, golf- és teniszpályákkal rendelkező Kanári-sziget túraútvonalaival sem okoz csalódást! Fedezd fel a szigetet két lábon, rejtett ösvények segítségével!

A Wanderers utazási magazin honlapján többet is megtudhatsz erről a lélegzetelállító szigetről, amely különleges túraösvényeivel veszi le a lábáról a látogatókat. Sziklába vájt, természeti csodaként létező, vagy épp növényekkel övezett utakon kóborolhatsz. Itt-ott eldugott falvakba botolhatsz, illetve lehetőséged nyílik megcsodálni a pazar kilátást egy-egy túra végén, vagy csobbanni egyet a meseszép strandokon.

A panoráma mindig megéri a fáradalmakat

Tenerife szigete megannyi hegységgel, dimbes-dombos környékkel és ámulatra méltó panorámával büszkélkedhet. Az Atlanti-óceánra néző kilátást pedig, ha már itt vagyunk, mindenképpen érdemes megcsodálnunk. Ezt pedig több túraútvonalon keresztül is megtehetjük:

  • A Los Gigantes, azaz az “óriások”-nak nevezett sziklafalról fantasztikus panoráma tárul szemünk elé a kéklő óceánra és a környező partvidékeire. Érdekessége, hogy a sziklafalba csupán egy embernyi széles ösvényt vágtak, amely izgalmassá teszi majd a túrát.
  • A Roque de Taborno az egyik legkedveltebb túraútvonal a szigeten. Az ösvény végén Tenerife fellegvárához, a Mirador Roque de Taborno-hoz érkezünk, ahol vadvirágos környéken hallgathatjuk az alattunk elterülő víz csobogását.
  • Ha pedig mindened a túrázás, és szeretnél egy egész napos kalandba vágni, a Teno-hegység körtúra pont neked való! Sziklafalak, egzotikus növények, no és persze gyönyörű panoráma az óceánra! Kell ennél több?

Speciális útvonalak

Amennyiben valami igazán különlegesre vágynál, fedezd fel Tenerife legizgalmasabb ösvényeit!

  • A Las ventanas de Güimar egy sziklába vájt, kézzel kiépített és kis ablakokkal szegélyezett útvonal, amely minden túrázót garantáltan lenyűgöz majd.
  • A Masca-ba vezető szurdoktúra az egyik legismertebb túraösvény a szigeten, amelyen keresztül olyan elképesztő természeti csodákat tapasztalhatunk meg, mint a függőleges kőfalak, gigantikus sziklák és egzotikus növények.
  • A Barranco Seco egy úgynevezett szurdoktúra, amely legfőképpen tapasztalt túrázóknak ajánlott, hiszen egy kis kihívást is tartogat az ösvény.
  • A Camino de las Vueltas egy mesebeli esőerdőben kalauzol végig, ahol a sziget jellegzetes növényei kísérnek utadon.

A Teide és a holdbéli táj

Tenerife szigetének egyik jelképének számít a Teide vulkán, amelyre tökéletes kilátás nyílik a Montana Guajara csúcsról. Nem csupán a vulkán kúpjára, de az egész Las Canadas-ra elképesztő kilátás nyílik, amely a Föld egyik legjobb formában megőrzött kalderája.

A Paisaje Lunar, amely “holdbéli tájat” jelent pedig az egyes vulkánkitörések által létrehozott habkőtornyok és lávafolyamok szegélyezte útvonalakhoz vezet! Fedezd fel Tenerifét varázslatos ösvényeken keresztül!

Kapcsolódó

Hőszivattyúk, a hatékony fűtő- és hűtőrendszerek

A hőszivattyúk jelentik a hűtő- és fűtőrendszerek jelenét és jövőjét. Rendkívül hatékonyan és takarékosan k
Elolvasom

Hogyan forradalmasítja a vonalkódolvasó az adatgyűjtést?

Az elmúlt évtizedekben egyre elterjedtebbé váltak a vonalkódolvasó készülékek, amikkel a munka hatékonysága
Elolvasom

Tippek az előszoba tervezéséhez

Amikor nekilátunk az előszobánk tervezésének, gondoljunk a térre úgy, mint bármely más helyiségre! Ez nem e
Elolvasom