Bazalt és Plasztik: a Pünkösdi Borfesztivál fókuszában a környezettudatosság Ajkán

Bazalt és Plasztik: a Pünkösdi Borfesztivál fókuszában a környezettudatosság Ajkán

A különböző háztartási szemetek kreatív újrahasznosítása kézműves foglalkozás formájában immár második alkalommal kerül megrendezésre Ajkán. A 2022-ben létrehozott remekművekből összeállt kortárs kiállítás szintén megtekinthető lesz a rendezvény időtartama alatt.

A tavalyi nagy sikerű akció után 2023-ban is megrendezi a környezettudatosságot népszerűsítő programját az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár, ezúttal a Pünkösdi Borfesztivál keretein belül május 28-án és 29-én, ahol az alkotás öröme és az ökológiai lábnyomunk csökkentésének felelőssége találkoznak egymással ismét.

A lelkes környezetvédőket tapasztalt képzőművészek segítik majd, ha megakadnának a munkában, de minden kreativitás jól fog jönni. Hogy a képzelet szárnyalhasson, a tavalyi művekből akár inspirálódhatunk is, ugyanis a legjobban sikerült darabok ki lesznek állítva.


Két nappal korábban, május 26-án, 15 órakor pedig egy különleges workshopon is részt vehetünk a Rovanimei Kempingben unnai, finn és székelykeresztúri képzőművészek társaságában, hogy így gyűjtsünk ötleteket a nem mindennapi használati- és dísztárgyak megalkotásához.
A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként valósul meg.

A kézműves workshop mellett a borfesztivál adta gasztronómiai lehetőségeket is érdemes megragadni, illetve a környéken járva meglátogathatjuk még az Ajkai Kristályfürdőt vagy a csónakázó-tavat is, így egy egész hétvégére össze tudtok állítani programtervet magatoknak és a családnak.

Kapcsolódó

70 éve süllyedt el a Pajtás gőzhajó

A tragédia részleteit sokáig nem tárták a nyilvánosság elé. A tömegszerencsétlenség évfordulója holnap les
Elolvasom

Visszatértek a büfékocsik a Balaton InterCitykbe

A déli parton közlekedő IC-ken már elérhető a szolgáltatás, az északi part vonalán viszont csak június 22-t
Elolvasom

Balatoni szálloda lett Magyarország legjobb wellness hotele

A Hunguest Hotels balatonalmádi szállodája nyerte el az Aranynap-díjat ’A Magyarország legjobb wellness s
Elolvasom