Bazalt és Plasztik: a Pünkösdi Borfesztivál fókuszában a környezettudatosság Ajkán

Bazalt és Plasztik: a Pünkösdi Borfesztivál fókuszában a környezettudatosság Ajkán

A különböző háztartási szemetek kreatív újrahasznosítása kézműves foglalkozás formájában immár második alkalommal kerül megrendezésre Ajkán. A 2022-ben létrehozott remekművekből összeállt kortárs kiállítás szintén megtekinthető lesz a rendezvény időtartama alatt.

A tavalyi nagy sikerű akció után 2023-ban is megrendezi a környezettudatosságot népszerűsítő programját az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár, ezúttal a Pünkösdi Borfesztivál keretein belül május 28-án és 29-én, ahol az alkotás öröme és az ökológiai lábnyomunk csökkentésének felelőssége találkoznak egymással ismét.

A lelkes környezetvédőket tapasztalt képzőművészek segítik majd, ha megakadnának a munkában, de minden kreativitás jól fog jönni. Hogy a képzelet szárnyalhasson, a tavalyi művekből akár inspirálódhatunk is, ugyanis a legjobban sikerült darabok ki lesznek állítva.


Két nappal korábban, május 26-án, 15 órakor pedig egy különleges workshopon is részt vehetünk a Rovanimei Kempingben unnai, finn és székelykeresztúri képzőművészek társaságában, hogy így gyűjtsünk ötleteket a nem mindennapi használati- és dísztárgyak megalkotásához.
A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként valósul meg.

A kézműves workshop mellett a borfesztivál adta gasztronómiai lehetőségeket is érdemes megragadni, illetve a környéken járva meglátogathatjuk még az Ajkai Kristályfürdőt vagy a csónakázó-tavat is, így egy egész hétvégére össze tudtok állítani programtervet magatoknak és a családnak.

Kapcsolódó

Váratlanul menesztették a Balaton-felvidéki Nemzeti Park éléről az igazgatót

Az igazgató és a park dolgozói számára egyaránt derült égből villámcsapásként érkezett a hír. - - Vára
Elolvasom

Ilyen lesz idén a Rozé, Rizling és Jazz Napok

Bor, jazz, blues és funk a veszprémi Óváros téren: 10 napon át ingyenes programokkal vár a 13. Rozé, Rizlin
Elolvasom

Ezért robbant be újra a divatba a kempingezés

A méregdrága luxushotelek bár a tökéletes kikapcsolódás ígéretét hordozzák ajánlataikban, szolgáltatásaik s
Elolvasom