Benzines vagy elektromos fűnyíró? Érvek és ellenérvek!

Benzines vagy elektromos fűnyíró? Érvek és ellenérvek!

Amennyiben autót írtunk volna a címben fűnyíró helyett, alighanem megosztott tömegek csaptak volna össze egymással. Egyesek ugyanis a régi, jól bevált, hangos, benzines járgányokra esküsznek, mások pedig az új, csendes és tiszta elektromos kivitelekre. Na most, ha nem is tör ki miatta polgárháború, de a fűnyírók piacán is fennáll az örök kérdés. Megnyugtatunk mindenkit: benzines és elektromos fűnyírót is jó döntés vásárolni. Csupán helyzetfüggő, mikor és melyiket érdemes használni!

Már a fűnyírók piacán is betört a kérdés, avagy benzines vagy elektromos?

A 21. századi technológiai vívmányok itt vannak a nyakunkon, ezt kár letagadni. Egyre nagyobb szerepet kap a környezettudatosság is, és megjelentek az elektromos fűnyírók is. Ennek ellenére mégis adódnak olyan helyzetek, amikor a benzines kivitelek – megbízhatóságuk és erős teljesítményük révén – jelentik a hatékonyabb megoldást. Épp ezért kár lenne csak úgy “lecserélni” a jól bevált eszközeinket, sőt, sok olyan modern darab is van a piacon, amik közül kifejezetten érdemes beszerezni valamelyik típust.

A benzines fűnyíró előnyei és hátrányai

A benzines fűnyírók legnagyobb előnyei közé az erő és a stabilitás, valamint az ún. “mozgási rugalmasság” tartozik, hiszen nincs szükség kábelekre vagy bármi egyébre a tankolást követően, és a tank is sokáig bírja. Jellemzően nagyobb vágási szélességgel is rendelkeznek, így nagy területeken, egyenetlen terepen, vastag fű esetén a legjobb társaink lehetnek. Fő szempontként tehát az erőt emelnénk ki. Ez az egyik legnagyobb előnye a benzinmotoros fűnyíróknak.

Elektromos fűnyíró pro és kontra

Az elektromos fűnyírók csendesek, könnyűek és kímélik a környezetet, mivel nem bocsátanak ki káros anyagokat a levegőbe. Igaz, egy fokkal szerényebb teljesítményre lehetnek képesek, bizonyos esetekben nem olyan hatékonyak, mint a benzines vetélytársak. Sok esetben viszont kifejezetten ezt az eszközt ajánlott használni, ha például nincs feltétlenül szükség akkora erő kifejtésére, és nem fogunk hosszú-hosszú órákon keresztül egy nagy, vastag, füves területen nyírni.

Melyik fűnyírót érdemes választani?

Embere és személyisége is válogatja, kinek melyik típus jön be. A választás végső soron attól függ, hogy milyen egyéni igények és preferenciák, valamint körülmények mellett szeretnénk használni a fűnyírót. Amennyiben nagy területek gyors és hatékony karbantartására van szükségünk, akkor egy erős benzines kivitelre lesz inkább szükség, hiszen így hosszú ideig, megállás nélkül dolgozhatunk. Egy kisebb, egyszerűen megközelíthető helyszínen viszont már egy elektromos fűnyíró lesz a praktikus, hiszen közel az elektromos forrás, ha tölteni kell, és még a környezetért is sokat tettünk – a szomszédokat sem felkeltve.

Mindkét típusnak megvannak tehát a maga előnyei és hátrányai, a legfontosabb ezért az, hogy a saját igényeinkhez és a környezet adottságaihoz mérten válasszunk – és persze vegyük figyelembe az adott fűnyíró teljesítőképességét, gyári ajánlásait, hiszen a nem rendeltetésszerű használat jelentősen csökkenti az élettartamot.

Kapcsolódó

A reklámtáblák egyéb felhasználási módjai

Bár lehet, hogy a reklámtáblákat elsődlegesen az üzletek nevének, logójának vagy a termékek, szolgáltatások
Elolvasom

Így tudsz több pénzt ingyen felvenni a bankszámládról, mint havi 150 ezer forint

Gondban vagy, mert szűk korlát számodra a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvétel? Mutatunk néhány
Elolvasom

Hőszivattyúk, a hatékony fűtő- és hűtőrendszerek

A hőszivattyúk jelentik a hűtő- és fűtőrendszerek jelenét és jövőjét. Rendkívül hatékonyan és takarékosan k
Elolvasom