Blokk buktatta le a botcsinálta betörőt

Másfél éves börtönbüntetés lett a jutalma a férfinak, aki márciusban feltört két siófoki nyaralót, hogy az egyikben életvitelszerűen tartózkodhasson. A Somogy Megyei Főügyészség információi alapján a helyi rendőrségnek egy blokk alapján sikerült felgöngyölítenie a szálakat, amelyek egyenesen az adott üzlet biztonsági kameráihoz vezettek.

A korábban már többször is büntetett 47 éves férfi márciusban befeszítette az egyik siófoki üdülő ajtaját, majd néhány napig az ingatlanban lakott, miközben az ott található gázpalackok felhasználásával fűtött. Amikor a kifogyott a gázból, akkor betört a szomszédos nyaralóba is, ahonnan gázpalackot, valamint egy olajradiátort vitt át ideiglenes szállására.

A férfi később oly módon akart pénzhez jutni, hogy az egyik nyaralóból két kerékpárt is eltulajdonított, majd az egyiket eladta. Miután a tulajdonosok észlelték a betöréseket, a siófoki nyomozók rövid időn belül elfogták az elkövetőt, akit úgy tudtak beazonosítani, hogy az elkövető egy vásárlásról kiállított blokkot is hátrahagyott, mely alapján a rendőrök felkeresték üzletet, és a biztonsági kamera felvételek megtekintése alapján kiszűrték, hogy a blokkon szereplő időpontban ki vásárolt ott, amivel egyúttal kiderült az is, hogy ki költözött be hívatlanul a nyaralóba.

Az őrizetbe vétel után a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. A bíróság másfél év börtönre ítélte a férfit, de büntetés végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért jelentett be fellebbezést – áll az ügyészség közleményében, melyről a 24.hu számolt be.Kapcsolódó

30-40 éves platánsort vágnak ki Csopakon

A vasút villamosítása miatt és a helyi lakosok nagy bánatára kivágásra kerül egy 3-4 évtizeddel ezelőtt ült
Elolvasom

Június 5-én országszerte nyílt napot tartanak a kisüzemi sörfőzdék

Egyszerre nyitják meg a kapuikat egy napra a magyar kisüzemi sörfőzdék a gasztronómiára és a sörkultúrár
Elolvasom

Újfajta vonatjegyet kínál online értékesítésben a MÁV-Start

Újfajta vonatjegyet lehet majd online vásárolni az intercity járatokra - közölte a MÁV-Start az MTI-vel csü
Elolvasom