Bölcsőde nyílt Vonyarcvashegyen

Az új intézmény működése szimbiózisban zajlik a szomszédos óvodáéval.

Átadták Vonyarcvashegy új, 16 férőhelyes mini bölcsődéjét. A gyerekek már tavaly májusban birtokba vehették a létesítményt. A beruházás összesen csaknem 180 millió forintos kormányzati és uniós pályázati támogatásból, valamint önerőből valósult meg. A bölcsőde szoros egységet alkot a Nyitnikék Óvodával – írja a tvkeszthely.hu.

15 gyerek jár jelenleg a vonyarcvashegyi intézménybe. A jól felszerelt, modern épületben számtalan játék várja a kicsiket. A bölcsőde az óvoda szomszédságában kapott helyet, funkciójában azonban teljesen elkülönül attól. Ugyanakkor úgy alakították ki, hogy az étkeztetést az óvodai konyha oldja meg. Vonyarcvashegyen kiemelten fontos a felnövekvő generáció, a bölcsőde, óvoda és iskola segítségével így babakortól tinédzserkorig biztosított a gyerekek nevelése, oktatása. 

„Nagyon régóta vágy volt, hogy az óvodánk mellett legyen egy bölcsődénk is, hogy így épüljön fel, hogy bölcsőde, óvoda, általános iskola, civil szervezetek és a nagyközségnek a lakói. Biztos alapokon lehessünk a jelenben és a jövőben. ezeknek az igényeknek a meghallgatásával sikerült kormányzati támogatást nyernünk, és 2020-ban megkaptuk hozzá a  támogatást, anyagi támogatást. Utána kétszer, mind az energiaválság végett, mind egy elhúzódó COVID végett kellett két külön támogatást kérnünk, mindkettőt a kormányzatunk megadta.” – tájékoztatott Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

Az átadón Pali Róbert arról beszélt, 2019 óta minden projektjüket, így a bölcsődét is határidőre befejezték. Az épület környezetét is megújították. Járdát építettek a bölcsőde és az óvoda előtt, biztonságos gyalogátkelőt alakítottak ki, és a parkolásra is figyeltek. 17 férőhelyes parkolót hoztak létre, erre a polgárőrség nyert kormányzati támogatást. Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a kormánynak kiemelten fontosak azok a beruházások, amelyek a családok hétköznapjait teszik könnyebbé és a gyerekek jóllétét biztosítják.

„Mi, akik azért dolgozunk, hogy egy adott település vagy egy adott rétség fejlődjön, annak jövőképe legyen, mindig a legjobb erőt – azt gondolom – az adja az embernek, amikor bölcsődét vagy óvodát tudunk fejleszteni. Ezek mindig azt bizonyítják, hogy szükség van rá, hiszen nő a gyermekszám. Ebben az esetben is – azt gondolom – hogy egy közel 180 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a vonyarcvashegyi, illetve a Vonyarcvashegy környékén térségében a kisgyermekes családoknak egy nagyon nagy lehetőség és egy nagyon nagy előrelépés ez a mostani fejlesztés.” – tette hozzá Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár.

A megnyitón a bölcsődés gyerekek kis műsorral örvendeztették meg a résztvevőket. Felléptek az óvodások is, akik népi dallamokkal, mondókákkal készültek az eseményre.


Forrás: tvkeszthely.hu

Kapcsolódó

Szombaton egyaránt megdőlt a napi melegrekord és a napi csapadékrekord

Szombaton megdőlt az országos napi melegrekord és a napi csapadékrekord is - közölte a HungaroMet Zrt. a ho
Elolvasom

Nem hívták meg hamburgerre, ezért összeverte a veszprémi gyorsétterem vendégeit

Nem ez volt a férfi első ilyen jellegű bűncselekménye. - - Veszprém belvárosában, az egyik gyorséttere
Elolvasom

Ámokfutót kapcsoltak le Kaposváron

A kalamajka egy fizetetlen tankolással vette kezdetét. - - Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett Kapos
Elolvasom