Versenyszintű horgászat? Ezeket az eszközöket ne hagyd otthon!

Versenyszintű horgászat? Ezeket az eszközöket ne hagyd otthon!

A horgászat egyesek számára kellemes kikapcsolódás, relaxáció, mások számára viszont téttel jár. A versenyszintű horgászat pedig egy fokkal jobb hatékonyságot is követel meg, kevesebb hibázási lehetőséggel. 

Ami a felszerelést illeti, szintén adódnak különbségek. A jó hír viszont az, hogy ma már könnyen be lehet szerezni ezeket az eszközöket akár az internetről, így a horgászok teljes erővel vethetik bele magukat az egymás közötti versengésbe. Mint amikor a focicsapat játékosainak meze, stoplisa, a labdák már mind ki vannak készítve a mérkőzés előtt.

A TackleBait.hu horgász webáruház hobbi és versenyszintű célra egyaránt alkalmas horgász szettek, versenyládák és egyéb termékek forgalmazásával foglalkozik – az online értékesítés mellett pedig fizikai bolttal is rendelkeznek Szombathelyen.

Horgászni versenyszinten – több mint móka és kacagás!

A horgászat egyeseknek tehát több mint egyszerű időtöltés, és olyan kihívásokkal teli élmény, ami a lehető legjobb tudást és felszerelést igényli. Ilyenkor a legjobb fogás elérése, a győzelem megszerzése, az egymás közötti versengés olyan intenzív és izgalmas környezetet eredményez, hogy akár még lelátót is lehetne építeni a tó köré.

Profi eszközök és felszerelések: versenyláda és a többi!

A versenyzők számára tehát nélkülözhetetlen a megfelelő felszerelés és eszköztár. Nagyon hasznos például egy jó versenyláda, ami rendkívül stabil, könnyű és könnyen kezelhető, praktikus. Többek között ebben fér el az a sok egyéb professzionális eszköz is, mint amilyen a minőségi bot, az orsó és hasonló tartozékok. De nézzük is meg jobban ezeket a darabokat!

A Garbolino versenyláda olyan vázszerkezettel, lábrendszerrel és moduláris felépítéssel bír, ami hosszú évek óta nyújt garanciát a horgászok számára – az elmúlt időszakban pedig inkább csak finomítottak egy-egy fejlesztésen, hogy még inkább növeljék a teljesítményt. A régebbi típusokhoz képest például most egy könnyebb, ergonomikus kialakítással bíró, kényelmes habtöltet segíti a versenyzést. De a lábrendszer megbízhatóságát is érdemes kiemelni, D36 teleszkópos rendszerrel, Pin Lock-al kiegészítve – ami még nagyobb stabilitást eredményez.

A további alapfelszereltség része a vállpánt, a vízszintezők és az önbeálló talpak, amelyek a használat kényelmét és praktikusságát hivatottak segíteni. A bővíthető-variálható modullal pedig akár a személyre szabott, egyéni kialakítás sem elképzelhetetlen. A láda magasságát pedig az adott modulokkal egyszerűen lehet módosítani.

Mi alapján válasszuk ki, mit viszünk magunkkal?

Egyszerű: keressünk olyan boltot, ahol kifejezetten hobbi és versenyszint egyaránt elérhető, komplett horgász szettek és felszerelések beszerezhetők. Sőt, sokat tájékozódhatunk is a témában, megkérdezhetünk szakembereket vagy tapasztalt horgászokat. Az biztos, hogy a komplett felszerelések beszerzése ma már nem a legnehezebb kérdés!

Kapcsolódó

E-bike-akkumulátor a gondtalan suhanáshoz

Az elektromos kerékpárok egyre felkapottabbak, ami nem is a véletlen műve, hiszen remek lehetőséget nyújtan
Elolvasom

Siófokról rajtol a Tour de Hongrie egyik legérdekesebb szakasza

A mezőny május 12-én vasárnap indul a déli parti város Fő teréről. - - A 45. magyar körverseny május 8
Elolvasom

Hogyan kezdjünk bele a futópados edzésbe?

A futás remek módja a kondíció javításának, a stressz levezetésének és a testsúly kontrollálásának. Ha edd
Elolvasom