Bort, burgert, békességet otthonra is a Laposa jóvoltából

Bort, burgert, békességet otthonra is a Laposa jóvoltából

Házhozszállítással, #borozzotthon kampánnyal és #LaposaLive videókkal reagál a Laposa Birtok a kialakult helyzetre. Legyél te is #kanapeborasz!

“Több mint egy hete már biztosan tudjuk, hogy badacsonyi vendéglátóként, turisztikai célpontként, pincészetként a tavasz idén nem úgy fog beköszönteni, mint azt mindannyian vártuk. Persze az élet nem áll meg, mint ahogy egy nagy üzem és rendszer sem tud leállni, de – mint mindenkinek – nekünk is át kellett gondolnunk, hogyan reagáljunk a kialakult helyzetre.

Egy biztos: a Laposa Birtok csapata, ha lehet, még többet, 150%-ot nyújt most. Minden nap azon agyalunk, ötletelünk és dolgozunk, hogyan reagáljunk a percről percre változó helyzetre. Mert kommunikálni, és reagálni kell. ” – olvasható a Laposa Birtok sajtó közleményében.

És azt is elmondják, hogy miket találtak ki Nekünk, hogy élvezetesebbé tehessék az otthon töltött időt:
• Elsőként indítottuk el a #borozzotthon kampányt, aminek keretében ingyenesen szállítjuk házhoz az összeállított borcsomagokat. Azóta sok boraszat és borbár csatlakozott a Laposa kampányhoz és a #borozzotthon kezdeményezésünkhöz, aminek nagyon örülünk.
• A borcsomagokhoz (is) kapcsolódik a #LaposaLive online borkóstoló sorozat, aminek keretében szerdán és szombaton Zsófi online live videóban mutat be egy-egy bort és mesél a borászattal, borral kapcsolatos érdekességekről. A kérdések pedig jöhetnek élőben, hiszen pont ez a lényeg!
• Elindult a frissTerasz házhozszállítás: Szaftos marhahúspogácsa, olvadó cheddar sajt, ropogós bacon, zsenge jégsaláta… Rendelés: +36 20 313 5173 számon! – A burgerek a Hableányban is átvehetők rendelés után.
• Idén az Apukám Világa új, 2018-as évjáratát is egy online borkóstoló és borvacsora keretében mutatjuk be úgy, hogy a fogásokat bárki otthon megfőzheti, a recepteket közzétesszük. Az Apukám Világa előrendelésekhez nem csak receptet, hanem egy fűszerkeveréket is adunk, így reméljük, minél többen „találkozunk” majd gőzölgő tányérok felett április 18-án.
• A #LaposaLive keretében egy online szőlész-borász gyorstalpaló kurzussal is jelentkezünk:

Zsófi 2019-ben egy szőlész-borász gyakorlati oktatóként is dolgozott, ezt a tapasztalatot felhasználva közérthetően, mégis szakmai szemmel fog beszélni a borok világáról.
„Címkézünk, palackozunk, kiszállítunk, bort, burgert békességet. Igyekszünk jó kedvvel, és minél több kollégával túlélni ezt az időszakot. És persze figyelünk és fertőtlenítünk. Most ennyit tehetünk” – mondja Laposa Bence.
„Én azt adom, amit tudok: a tudásomat, pozitív energiákat, a jó tippeket és az együtt töltött estéket. Utóbbiakat most éppen online, a borkóstolók keretében.
Fontos, hogy ebben az időszakban is támogassuk egymást. Fizikailag úgy, hogy otthon maradunk, lelkileg és mentálisan pedig úgy, hogy tartjuk a kapcsolatot – telefonon, a social mediában, online. Szeretnénk mindenkit támogatni abban, hogy sikerüljön átkapcsolni most egy másik sebességbe és ebből a nehéz helyzetből kihozva a legjobbat, otthon, nyugodtan töltse az estéit egy palack Laposa bor kíséretében.
Találkozzunk a nappalidban” – mondja Laposa Zsófi, aki az online borkóstolókkal a vásárlók nappalijában mutatja be a borokat.

LaposaLive a Laposa Birtok oldalán és a @laposabirtok instagramon:
Március 20. péntek: 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 1. Metszés alapismeretek (a francia és az olasz meló)
Március 21. szombat 20:00 Online borkóstoló: Laposa Kéknyelű
Március 25. szerda 20:00 Online borkóstoló: Laposa Rosé
Március 27. péntek: 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 2. Szőlőfeldolgozás-mustkezelés
Március 28. szombat 20:00 Online borkóstoló: Laposa 4 Hegy
Április 1. szerda 20:00: Online borkóstoló: Laposa Rizling2
Április 3. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 3. Erjesztés és újborkezelés
Április 10. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 4. A bor harmóniája, palackozás
Április 17. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 5. Érzékszervi vizsgálat
Április 18. szombat 19:00: Apukám Világa online borkóstoló és bemutató
Április 24. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 6. Pezsgőkészítés alapjai -Hogyan készül a Prosecco

Fotók: facebook.com/LaposaBirtok

Hirdetés

Kapcsolódó

Ötezren költöztek a Balaton mellé

Szembeötlően gyorsult fel 2020-ban a legnagyobb magyar városok populációjának csökkenése, ugyanekkor viszon
Elolvasom

Hirdetés

Az ország legvirágosabb kis faluja a déli parton tündököl

Buzsák, a déli part pincesorral is rendelkező kis ékköve olyan csinosításon esett át az utóbbi évek során,
Elolvasom

Mikor lesz vége? Újabb giga-lakóparkot terveznek Zamárdiba, a helyiek petíciót indítottak

A komplexum látványtervei a partneri véleményezésre szánt tervezetben tűntek fel először, ám a tervek meg
Elolvasom