Börtönt is kaphat az adóellenőrt elverő siófoki büfés

Börtönt is kaphat az adóellenőrt elverő siófoki büfés

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy harcias pár ellen, akik adóellenőrökre támadtak mikor azok egy szabálysértés kapcsán akartak jegyzőkönyvet felvenni – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség a sajtóközleményében.

A vád lényege szerint a vádlottak 2021 augusztusában vendéglátóhelyet üzemeltettek az egyik siófoki strandon, ahol a sértettek civil ruházatban próbavásárlást végeztek. A kiszolgálást végző nő a sértettek fogyasztásának ellenértékét a pénztárgépbe nem ütötte be és nyugtát sem adott. A szabálytalanság miatt az ellenőrök kis idő múlva visszatértek a pulthoz, elővették igazolványaikat és jegyzőkönyvezni akarták a történteket.

A sértettek intézkedését azonban észlelte a nő közelben tartózkodó élettársa, aki szidta az ellenőröket, és egyiküket ököllel hasba ütötte. A vádlott viselkedése miatt a sértettek elmenekültek a helyszínről, ahová aztán rendőri erősítéssel tértek vissza.

A rendőrök távozása után a nő is a sértettekre támadt, amikor hátulról megragadta egyikük karját, majd csapkodott feléjük, továbbá ütött és karmolt.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, míg élettársával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott – olvasható a közleményben.Fotó: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó

Megkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadt
Elolvasom

Környezettudatosságban Veszprém európai viszonylatban is az élvonalban van

Sikerült megvalósítani azt az uniós célkitűzést Veszprémben, amely a város minden lakosára 25 négyzetméter
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Árokfõi templomrom, Balatoncsicsó

Balatoncsicsó külterületén, a Nivegy-völgyben, dús erdei növényzet ölelésében állnak az egykori középkori Á
Elolvasom