CéleGYENESben a fejlesztések

Az országban a turisztikai célpontok fej-fej mellett adnak hangot fejlesztéseikről, a szektor nagy erőkkel készül a vendégek fogadására. Nincs ez másképp Gyenesdiáson sem, sőt, a településen idén feltűnően sok újdonság és fejlesztés zajlott/zajlik, amivel a Nyugat-Balaton üdülőfaluja kiemelkedik a desztinációk sorából.

Gyenesdiás egyik új attrakciója, az egykori Talabér-Bujtor-Osvald – féle vízimalom május elején megnyitott. A régi épület teljes mértékben megújult, környezete megszépült. A Festetics Fűszerkertben Gyógyító Óriás és rovarhotel is található, illetve a Forrás tanösvény táblái is sok hasznos információval vonzzák a látogatókat. A Pékmúzeum a Herbárium nyitvatartási idejében látogatható. A malom felújítása önkormányzati fejlesztésnek köszönhető, mely több pályázat támogatásával valósult meg.

A Bakonyerdő Zrt. május 15-én nyitja meg a Festetics Imre Állatparkot, és végre látogatható lesz az újonnan kialakított Vadaspark is, ahol a Magyarországon megtalálható 5 nagyvad kerül bemutatásra. A Vadaspark különlegessége, hogy a fás, erdős területen a korábbinál sokkal természetesebb környezetben figyelhetik meg a látogatók a vadakat, akár vadlesekről és pihenőpadokról. A Nagymező erdei kirándulóközpontban szintén a Bakonyerdő Zrt. fejlesztéseként új erdei bútorok, tűzrakó helyek és játszóeszközöket kerültek kihelyezésre.

A Wellness Hotel Katalin**** különleges újdonságokkal rukkolt elő: hamarosan megnyílik az ország legnagyobb szállodai vízi vára, így összesen több mint 90 méter vizes csúszda és 456 m2 vízfelületű fűtött medence várja a pancsolás szerelmeseit.

Meg kell említeni a Caravan Bike szolgáltatásbővítését. A kerékpárkölcsönzőben széles körű kerékpár választék és kiegészítőik mellett– mint gyerekülés, utánfutó – robogók, és 2021-től már elektromos kerékpárok is megtalálhatóak. Az idei évtől a kempingen belül új helyre költözik a kerékpáros centrum, ahol egy modern kerékpáros szaküzletbe alkatrészek és kerékpározáshoz szükséges kiegészítők is megvásárolhatóak. Szervizszolgáltatásuk Gyenesdiáson hiánypótló. Egyedülálló újdonságuk továbbá a saját biztosításuk, mely mint egy kerékpáros sárga angyal bárki számára elérhető szolgáltatás, így ha túra közben bármi meghibásodna a kerékpáron, a fiúk megmentik a helyzetet J.

A vendéglátóegységek immáron megnyitották teraszaikat, belső tereiket, és várják, hogy mind jobban benépesüljenek a sokáig ürességtől kongó terek. Újdonságként a helyi turisztikai egyesülettel karöltve Gastro Card-jukhoz Gasztrokalauzt készítettek, hogy ezzel is segítsék a látogatókat a tájékozódásban.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület további kiadványai is elkészültek. Megérkezett a nyomdából idei rendezvénynaptáruk, az évről-évre megújuló Hétpecsétes Hétpróba játék füzete és a Családi gyalogtúrájukhoz összeállított vidám foglalkoztatófüzet. A füzet térképpel segíti a tájékozódást, játékos feladatokkal szórakoztatja a kicsiket, és sok érdekes információt tartogat a túra látnivalóiról az egész család számára.


Fejlesztések

A szálláshelyek – elsősorban a Kisfaludy pályázatnak köszönhetően, de többen önerős beruházásként – fejlesztették, csinosították szobáikat, apartmanjaikat, kertjeiket, hogy minél komfortosabb, szebb környezetben fogadhassák vendégeiket.

Gyenesdiás méltán népszerű strandjait a kora nyárias napokon már birtokba vették a „strandolók”. Idei fejlesztések elsősorban kényelmi szolgáltatások terén történnek: a Diási Játékstrandon megújul a beléptető rendszer, és új jegykiadó automata is segíti majd a minél gyorsabb bejutást, továbbá új értékmegőrzők biztosítják a nyaralók nyugodt és felszabadult strandolását. A Gyenesi Lidóstrandon árnyékolófejlesztés lesz, több pad áll majd a vendégek rendelkezésre, a tájékozódást strandi óra segíti majd, ill. az idei évtől itt is lesz értékmegőrző. A strandok június 1-én, míg a pénztárak június 12-én nyitnak, addig szabadon látogathatóak.


Változatos programkínálat

A nyári rendezvények tervezése töretlen optimizmussal zajlik Gyenesdiáson, azonban a tavaszi programok sajnos többnyire lemondásra kerültek, vagy az online térben kaptak helyet. Különleges élményt és izgalmas kalandot ígérnek az állandó, garantált programok is.

A Ligetplex Cinema, a Balaton régió legmodernebb mozija is készül az újranyitásra, hamarosan 2 termet is birtokba vehetnek a filmrajongók.

Gyenesdiáson már nagyon várják, hogy a vendégek újra megtöltsék a tereket, mielőbb birtokba vegyék a programhelyszíneket, felfedezzék az újdonságokat – természetesen a mindenkor járványügyi előírások betartásával.
Hirdetés

Kapcsolódó

Hídépítés miatt forgalomkorlátozás lesz a 7-es úton Szabadbattyánban

A Budapest-Balaton kerékpárút Székesfehérvár és Polgárdi közötti szakaszán, a 7-es út Szabadbattyán be
Elolvasom

Hirdetés

Családi nyaralás fordult bántalmazásba Balatonberényben

A feleségét bántalmazta a közös nyaralás alkalmával egy szegedi férfi, amiért őrizetbe vették a marcali ren
Elolvasom

Kiállítás nyílik Kádár Tibor képeiből Veszprémben

Kádár Tibor festőművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők jövő szerdán a veszprémi várban. Az idén
Elolvasom