Csak a Galerius fürdőbe kell védettségi igazolvány Siófokon, a strandokra nem

Csak a Galerius fürdőbe kell védettségi igazolvány Siófokon, a strandokra nem

Pénteken nyitották meg kapuikat Siófok fizetős strandjai, pünkösd hétvégén a Galerius fürdő és júniusban pedig a Kalandpark is követi a példájukat. A strandok látogatásának nem feltétele a védettségi igazolvány, a Galerius fürdőbe viszont kelleni fog majd – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t Illés Virág, a város Kommunikációs és Turisztikai Irodájának vezetője.

A járványhelyzeti szabályokat betartva május 14-én nyitottak a siófoki fizetőstrandok. A Nagystrand számos újdonsággal csalogat, elsődlegesen a kisgyerekes családoknak  készültek új attrakciókkal (kalandpart, vízi ugrálópálya), de a sportolni vágyók a homokos röplabdapályát, vagy a kültéri fitneszeszközöket is díjmentesen igénybe vehetik.

A tervek szerint június 1-jén debütál a Nagystrandon Európa legnagyobb vízparti játszóvára, amely több mint 900 négyzetméteren kínál szórakozási lehetőséget családi kikapcsolódásra, illetve fiatal felnőttek számára.

Megérkezett az elmúlt nyarakon nagy népszerűségnek örvendő óriáskerék is a Nagystrandra, ahova egy héten át ingyenes a belépés, május 22-től kell majd fizetni. Egészségügyi szolgálat és vízimentő-csapat óvja a strandolók biztonságát az idei szezonban is.

A Kisfaludy 2030 turisztikai fejlesztési pályázat révén három új strandi illemhely építésére kapott a strandokat fenntartó önkormányzati kft. 90 millió forint támogatást. Így egy-egy aranyparti, újhelyi és nagystrandi illemhely újulhat meg; mindháromban kialakítottak mozgássérült vécét és baba-mama szobát.

Május 14-én nyitott a sóstói fizetőstrand is, de ott csak június 1-től kell fizetni a belépésért.

A Galerius fürdő is részlegesen kinyit a pünkösdi hétvégére, május 22-24. között lesz nyitva, azt követően egyelőre péntek, szombat és vasárnap. A sókabin és az alagsori szauna oázis nyit ki (15 és 21 óra között várja a vendégeket), továbbá az emeleti szaunavilág és a kültéri medence (utóbbi kettő 9 és 21 óra között vehető igénybe).

Jogszabályi előírásoknak megfelelően higiéniai  előírásokat betartják a strandokon, fürdőben (kézmosási lehetőség, strandkorlát fertőtlenítés, vizesblokk fertőtlenítés) – Illés Virág tájékoztatása szerint.Forrás: hirbalaton.hu
Fotó: siofok.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Varrótűt a kézbe, kezdődhet az évszakra szabás!

Ugyan egyre nehezebb előre felkészülni a meteorológiai változékonyság újabb és újabb felvonásaira, azért a
Elolvasom

Hirdetés

Óvjuk a nyaralónkat a téli hidegtől!

A téli időszak előtt rengeteg teendőnk van; biztosítanunk kell az értékeink, eszközeink és ingatlanjaink vé
Elolvasom

Közelgő hidegfront vet véget az indián nyárnak

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik esővel, záporokkal. Napközben erősen felhős, borongós időre szá
Elolvasom