Decemberben nyit a füredi koripálya

Decemberben nyit a füredi koripálya

December 3-ától nyitja ki kapuit Balatonfüred műjégpályája. A nagy népszerűségnek örvendő sportlétesítmény a Zákonyi-parkban, a tavalyi árakon várja majd a korcsolyázni vágyókat.

Ha az időjárás engedi, azaz nem lesz tartósan 10 foknál melegebb, december 3-án megnyílik a műjégpálya, amelynek kialakítását már november közepén megkezdik a Zákonyi-parkban. A tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított jégpályán idén már lesz zene, működik majd büfé és korcsolyakölcsönző – tájékoztatott a balatonfured.hu.

A műjégpálya minden nap 10-20 óra között lesz nyitva. A szolgáltatások árai változatlanok, azaz ezer forintba kerül egy felnőtt belépő, a diákok 700 forintért válthatnak jegyet, a füredi lakosok 50 százalékos kedvezménnyel használhatják a pályát, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ezúttal is ingyenesen csúszkálhatnak.

“Egy igazi közösségi tér létesült itt, ezt a funkciót szeretnénk tovább erősíteni. A tervek szerint a jégpálya mellett felállítunk egy miniszínpadot, itt különböző programok lesznek majd. Az adventi díszkivilágítást is szeretnénk látványosabbá tenni. Tavaly nagyon népszerűek voltak a gyerekek körében a korcsolyázást segítő pingvinfigurák, ezekből idén több lesz. Ha az időjárás nem szól közbe, egészen február végéig üzemeltetjük majd a műjégpályát” – válaszolta kérdésünkre Holczer András, alpolgármester.

Az önkormányzat beruházásában tavaly létesült, 220 fő befogadására alkalmas szezonális műjégpályának az eső nem árt, viszont 10 fok felett a jég már károsodik, ezért a pálya működése részben függ az időjárástól.
A járványhelyzet miatt az egészségügyi szabályok betartása mellett idén várhatóan korlátozzák majd az egy időben a jégen tartózkodók létszámát – olvasható a település weboldalán.
Fotó: Pixabay

Kapcsolódó

Holnap veszi kezdetét a Tour de Hongrie

Május 12-én, vagyis holnap rajtol el a Tour de Hongrie, Magyarország legnagyobb szabású kerékpáros versenye
Elolvasom

Mérföldkőhöz érkezett a Szászi Birtok

A Szászi Birtok, az ország egyik első minősített bio szőlőbirtoka megújult arculattal vág neki a 2021-es sz
Elolvasom

Nekem a Balaton food truckkal jelentkeztek Ördög Nóráék, amíg az új hely elkészül

Igencsak felkavarta Nánási Pál és Ördög Nóra népszerű kisboltja az állóvizet Balatonakarattyán. A hatalmas
Elolvasom