Díjnyertes szuperprodukcióval zárják az évet a Veszprém Arénában

2023. december 30-án a EKF kulturális év egyfajta speciális zárásaként a Veszprém Aréna nagyszínpadára érkezik az ExperiDance és az Omega Együttes szuperprodukciója, a „GYÖNGYHAJÚ LÁNY BALLADÁJA” musical show, amely 2016-ban elnyerte az „ÉV ZENÉS TÁNCELŐADÁSA” előadóművészeti nagydíjat!

Az ikonikus zenéket, a fergeteges ExperiDance táncképeket, olyan kiváló rendező aranyozta be prózai kötőgondolataival, mint az a Pozsgai Zsolt, aki az idei évben számtalan nemzetközi filművészti díjat zsebelhetett be „MAGYAR GOLGOTA” filmjével.

Zenei rendező: Gömöry Zsolt, jelmeztervező a világszinten elismert Debreczeni Ildikó.

A műben olyan nagyívű slágerek fognak felcsendülni mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány, mely művet 2023-tól az Omega hagyatékot kezelő grémium, a szakrális Omega örökség részének nyilvánította!

Az előadás főszereplője Kóbor János „Mecky” életműörököse: Kóbor Léna! A fiatal színésznő azokat a szerepeket szereti legjobban, ahol a próza és ének mellett táncolhat is, valamint elmondta, hogy a dalszövegek tanulása nagyon könnyen ment, hiszen egész gyerekkorát végig kísérték a musicalben is felcsendülő dalok. „Különleges élmény és kihívás egyben egy ekkora produkcióban szerepelni ilyen fiatalon” – mondta Kóbor Léna.

A Trombitás Frédi szerepébe bújó Szabó Máté szerint különleges pillanat és jóleső izgalom ennyi ember előtt játszani (hetekkel a produkció előtt már közel kétezer jegy kelt el). A próbák nagyon jó hangulatban teltek, Lénával pillanatok alatt megtalálták a közös hangot.

Vona Tibor, a produkció kreatív producere közölte: 2016-ban fogalmazódott meg az ötlete a produkciónak. Az előadás az Omega slágerekre épülnek, de nem a zenekarról szólnak, hanem egy misztikus sztorit mesélnek el látványos koreográfiával ötvözve. A 2016-os bemutató teljesen más eszközparkkal készült – abban az időben nem voltak még LED falak például, így a mostani előadás új koreográfiákkal és látványvilággal, 22 fős tánckarral és 5 musical színésszel kerül színpadra december 30-án a Veszprém Arénában.

Hegedűs Barbara, alpolgármester asszony elmondta, hogy az EKF programévre készülve fontos cél volt, hogy minden nap legyen kulturális, szórakozási lehetőség az itt élőknek és a turistáknak is, valamint, hogy Veszprém az ország egyik kulturális központjává váljon. Közeledve a programév végéhez fontos, hogy a szellemiség tovább éljen és az elért eredményeket fenntartsuk, sőt tovább fejlesszük a várost hosszú távon is. – emelte ki alpolgármester asszony.

Kapcsolódó

Kicsiknek és nagyoknak, déltől napnyugtáig – idén is jön a Szent György-hegy Matiné

Sokak kedvence lett az elmúlt években a Szent György-hegy HAJNALIG kistestvére, a szeptember eleji Szent Gy
Elolvasom

Balatoni kempingezőket, fesztiválozókat fosztott ki egy román férfi

Kempingekben és fesztiválokon sátorban alvó magyar és külföldi állampolgárok értékeit lopta el az a román
Elolvasom

Átadták Balatonudvari megújult csónakkikötőjét

Átadták pénteken Balatonudvari csónakkikötőjét, amely mintegy 100 millió forint ráfordítással újult meg. -
Elolvasom