Dílerét késelte meg egy férfi Veszprémben

A bajba jutott kábítószer-kereskedőnek sikerült elmenekülnie a helyszínről.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség emberölés kísérletével vádolja azt a fiatal felnőtt férfit, aki Veszprém külterületi részén egy kábítószervásárlás ürügyén késsel támadt ismerősére – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint az egymással többéves ismeretségben álló elkövető és sértett kábítószer adásvétele céljából 2023 novemberében a kora esti órákra beszélt meg egymással találkozót a hétvégi telkes övezetben. A sértett egyedül érkezett a találkozóra, a vádlottra várt, aki rövid időn belül megérkezett és egy késsel a kezében hátulról közelítette meg ismerősét. A vádlott a kést marokra fogva kétszer hátbaszúrta a mit sem sejtő és az érkezését nem észlelő sértettet, majd további szúró mozdulatot tett a vele szembeforduló és védekezni próbáló férfi felé. A sértett ezek után megragadta a támadóját, aki közben további sérüléseket ejtett rajta.

A sértettnek végül sikerült elszökni a vádlott támadása elől úgy, hogy elgáncsolta a vádlottat, beült a személygépkocsijába és el akart hajtani a helyszínről, de a támadója kinyitotta a sértett autójának jobb első ajtaját és megpróbált beszállni. Miután ez nem sikerült a vádlottnak, elengedte a gépkocsit és futva távozott. A sértett végül párszáz méterrel arrébb megállított egy szembejövő autót, és a bennülőktől kért segítséget.

A férfi a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a szúrások a halálához is vezethettek volna, melyet az intenzív védekezése és az akadályozott meg, hogy a történtek idején egy vastag, kapucnis kabátot viselt.

Az ügyészség a vádiratban a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabását indítványozta a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.


Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó

Megnyitották a felújított balatonszemesi Postamúzeumot

A Magyar Postra Zrt. szeretné a birtokában lévő múzeumi kincset és gyűjteményt hozzáférhetővé tenni minde
Elolvasom

Új sebességmérők teszik biztonságosabbá a zánkai Erzsébet-tábor megközelítését

Új sebességmérő traffiboxokat helyeztek el a 71-es út zánkai Erzsébet-táborhoz közeli szakaszán. A berende
Elolvasom

Elkezdődött a főszezon a balatoni hajózásban

A sikeres előszezont követően július első hétvégéjével elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon, emiatt
Elolvasom