Hosszában ússza át a Balatont 24 gyerek pénteken

Hosszában ússza át a Balatont 24 gyerek pénteken

A Kis-Pingvin Sportegyesület nem először szeli a magyar tenger habjait hosszában. Hősies teljesítményükkel pedig ezúttal is karitatív célokra hívják fel a figyelmet. A bátor gyerekeknek Ördög Nóra küldött lelkesítő videót az Instagramon.

A népszerű műsorvezető egy Instagram posztban gratulált az egyesület növendékeinek és buzdította őket, hogy nagy vállalkozásukat most is siker koronázhassa majd.

“2024 nyarán 24 bátor Kis-Pingvin fog nekivágni, hogy átússza a Balatont… egy kis izgalmat víve a dologba hosszában fogják mindezt megcsinálni!

A csapat 2009-12 között született vízilabdásainkból fog állni, akik kis fős csoportokban, váltóban fogják szelni a habokat, nappal és éjjel is, így várhatóan egy hétvége alatt teljesítik is a távot. Ez testben és lélekben is nagy kihívás lesz, illetve az eddigi edzések mellett plusz felkészülést is fog igényelni, nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy ezt bevállalják!

Habár nem ez lesz az első pingvinek által teljesített egy hossznyi Balaton – hosszában sem – azért mindegyik próba más és más, idén csak a gyerkőcök úsznak méghozzá egy másik gyerkőcért.

Az idei esemény fő célkitűzése, hogy a WonderFlora & CMT Alapítvány számára gyűjtsünk. Flóránál – aki Drávucz Rita Világ- és Európa-bajnok vízilabdázó kislánya – két éves korában állapították meg, hogy a CMT nevű kór nehezíti meg a mindennapjait. Ez a genetikai rendellenesség akadályozza a járásban. Fejlesztése és állapot javítása pedig egy örökös folyamat, de megfelelő aktivitással romlása lassítható. A kihívással is elsősorban erre szeretnénk felhívni a figyelmet, minden adományt az alapítványnak fogunk felajánlani.

A saját sportolóinknak is szeretnénk mindezzel felhívni a figyelmét arra, hogy milyen sokszínűek is vagyunk, mennyire különböző történettel rendelkezünk, és milyen fontos, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy segítsünk másoknak.
Olyanokká váljunk, mint a víz – ami összeköt”
– olvasható az esemény leírásánál a Facebookon.


Fotó: Kis-Pingvin Sportegyesület / Facebook

Kapcsolódó

Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében

Speciális intézkedésekkel óvják a nőstény egyedekből és kölykeikből álló kolóniát a veszprémi várnegyedben.
Elolvasom

Ezek lettek a Balaton legjobb strandjai, kiosztották a Kék Hullám Zászló minősítéseket

A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb Strandja 2024 címet, és 28 balatoni strandon
Elolvasom

Óriási esélyekkel indul az olimpiára a vitorlázó válogatott

Útnak indította a magyar vitorlázó válogatottat a Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Kékszalag Por
Elolvasom