Dübörögnek az épülő ipari park munkálatai Füreden

Teljes gőzzel folyik Balatonfüred talán legfontosabb beruházása. Jelenleg hét közművesített telek kialakítása zajlik, amelyek a tervek szerint egy ipari parkot alkotnak majd a néhai szemétlerakó területén – olvasható a Füredi Napló hasábjain.

Az Aszófői út mentén épülő új ipari parkba a tervek szerint vállalkozások települhetnek majd ki, új munkahelyeket létrehozva ezzel. A komplex fejlesztés több új épületet is magába foglal a 14 hektáros területen, ezekbe költözik például a Probio kertészeti és köztisztasági részlege, a fizikai dolgozók és a teljes géppark, itt parkolnak majd a hulladékszállító járművek is.

Az ipari parkban hét nagyobb, teljesen kiépített, közművesített telket jelölnek ki, itt létesíthetnek bázist a vállalkozások. A beruházás helyszíne távolabbra esik a lakóövezettől, ezért a fürediek számára szinte láthatatlanok a most folyó munkálatok, ugyanakkor az ipari park fontos mérföldkő lehet a város életében. A projekt, melynek része a várost nyugati irányból elkerülő út felső szakasza is, közel egymilliárd forintból valósul meg.


Kapcsolódó

Új horgászrend lép életbe a Balatonon

Február elsejétől új horgászrend lép életbe a Balaton, ami a ragadozó halak fogási tilalmi idejét megdupláz
Elolvasom

23 pályamű érkezett az “Év Balatoni Háza” pályázatra

Zajlik az „Év Balatoni Háza 2020.” építészeti pályázat, amelynek tavaly év végén járt le a beadási határide
Elolvasom

Esedékes a vízhálózatok téliesítése

A Magyar Víziközmű Szövetség felhívta a figyelmet a vízmérők, valamint a vízvezetékek és a kapcsolódó szer
Elolvasom