Dübörögnek az épülő ipari park munkálatai Füreden

Teljes gőzzel folyik Balatonfüred talán legfontosabb beruházása. Jelenleg hét közművesített telek kialakítása zajlik, amelyek a tervek szerint egy ipari parkot alkotnak majd a néhai szemétlerakó területén – olvasható a Füredi Napló hasábjain.

Az Aszófői út mentén épülő új ipari parkba a tervek szerint vállalkozások települhetnek majd ki, új munkahelyeket létrehozva ezzel. A komplex fejlesztés több új épületet is magába foglal a 14 hektáros területen, ezekbe költözik például a Probio kertészeti és köztisztasági részlege, a fizikai dolgozók és a teljes géppark, itt parkolnak majd a hulladékszállító járművek is.

Az ipari parkban hét nagyobb, teljesen kiépített, közművesített telket jelölnek ki, itt létesíthetnek bázist a vállalkozások. A beruházás helyszíne távolabbra esik a lakóövezettől, ezért a fürediek számára szinte láthatatlanok a most folyó munkálatok, ugyanakkor az ipari park fontos mérföldkő lehet a város életében. A projekt, melynek része a várost nyugati irányból elkerülő út felső szakasza is, közel egymilliárd forintból valósul meg.


Hirdetés

Kapcsolódó

Még a miniszterelnökségnek is sok az új Zamárdi lakópark ötlete

Nem támogatja a kormányzat a Zamárdiba szánt 19 toronyházból álló lakópark tervét - áll a Gulyás Gergely v
Elolvasom

Hirdetés

Maradnak a horgászjegyárak

Nem fognak emelkedni a horgászjegyárak a Balatonon és a horgászrendben is enyhítést helyeztek kilátásba -
Elolvasom

Elültették a szívek fáját a Tagore sétányon

A szívgyógyászat és Balatonfüred évtizedes kapcsolatának állít emléket a fa, melyet a Magyar Kardiológusok
Elolvasom