Egyre jótékonyabbak a turisták a Balaton környékén

Egyre jótékonyabbak a turisták a Balaton környékén

A járvány érzékennyé tette az embereket a jótékonysági akciók iránt. Ez az oka annak, hogy alig két hónap alatt sikerült összegyűjteni azt a 39 millió forintot, amely a balatoni  vízimentők szárazföldi erőinek támogatásához szükséges. A bevételből egy  új mentőautót és lélegeztetőgépet vásárolnak.

 
Az akcióhoz  több balatoni étterem, szálloda is csatlakozott. Az utolsó nagyobb összegek egyikét a füredi Hotel Aura utalta át. A szálloda olyan vouchert készített, amelynek segítségével a turisták is jótékonykodhatnak. A szobák ára magában foglalta a mentőautók vásárlásához való hozzájárulást is, mondta Varga László, a Hotel Aura igazgatója.  A szakember szerint a karantén megváltoztatta az emberek jótékonysághoz való viszonyát, szívesen fizetnek egy kicsit többet a szolgáltatásokért, ha azzal kifejezhetik szolidaritásukat egy jó ügy iránt. Ennek köszönhető, hogy a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) számlájára 216.809, utalt át a szálloda.

A VMSZ egyébként komoly segítséget adott már az előző években is azoknak, akik bajba kerültek. A 2019-es szezonban  több, mint nyolcvan helyszínen, több száz szakképzett, jól felkészült fiatal állt szolgálatban a VMSZ egyenruhájában, hogy minden nap, nyitástól zárásig a vizet pásztázva és a partot figyelve vigyázzon a strandolókra és segítsen, ha szükség van rá. Hajós szolgálatuk kilenc hajóval és magasan képzett szakszemélyzettel volt jelen a Balatonon, hogy baj esetén a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb segítséget nyújthassák. – tette hozzá Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke.

A balatonon nem csak mentőautóra gyűjtöttek az utóbbi időben. A virushelyzet kialakulása előtt, a Balatoni Kör borárverést szervezett, amelynek bevételéből a veszprémi kórház gyermekosztályának vásároltak ágyneműket és a virushelyzet enyhítéséhez szükséges védőeszközöket. Az akció érdekessége, hogy Király Zsolt, Európa egyik legjobb vitorlázója, Kovács Zsolt Vencel, a neves balett táncos, Richter József világhírű akrobata, Fülöp Zoltán, a Volt fesztivál egyik főszervezője és   Mészáros Zoltán, a VeszprémFest igazgatója is licitál a balatoni borokra. Nekik is köszönhető, hogy volt olyan tétel, amelyért több mint százezer forintot fizettek. 

Hasonló akciót szerveztek a balatoni mesehős, Füred Kapitány megalkotói is. A fantázia világából érkezett kalóz játékokat vitt a kórházban fekvő gyerekeknek. A Lavender Tihany manufaktúra jóvoltából pedig, a megfeszített tempóban dolgozó, veszprémi és siófoki kórház nővérei is kaptak  ajándékot, olyan kozmetikumokat küldtek nekik, amelyek az otthoni pihenésüket is szolgálhatják. Mindezek azt bizonyítják, hogy most egy kicsit jótékonyabbá váltak az emberek. Reméljük, hogy ezt a szokásukat a vészhelyzet elmúltával is megőrzik. – tette hozzá Éskovács Péter, turisztikai kommunikációs tanácsadó

Fotó: Cs.M.
Hirdetés

Kapcsolódó

Négymillió forintot lopott ivócimborájától egy férfi Füreden

Őrizetbe vétele után gyanúsítottként hallgattak ki egy 33 éves férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányság mu
Elolvasom

Hirdetés

Újabb avar kori sírokra bukkantak a veszprémi elkerülő építése közben

A 8-as főút Veszprémet elkerülő szakaszának kialakítási munkálata közben ismét egy 7.-8. századra tehető te
Elolvasom

Közpark kerülhet a balatonfüredi görög falu helyére

Évek óta van már a füredi önkormányzat begyében a város szégyenfoltjaként is aposztrofált, egykori "görög f
Elolvasom