Elektromos kerékpárokra specializálódott betörőpáros ellen emeltek vádat Somogyban

Mintegy 10 millió forint értékben tulajdonított el elektromos kerékpárokat és rollereket egy moldáv állampolgárságú betörőpáros a Balaton-parton tavaly nyáron az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség az MTI-t.

Azt írták, hogy az egymást régóta ismerő, korábban csomagszállítással foglaló és Európában gyakran utazó férfiak 2023 júniusában érkeztek Magyarországra, ahol elhatározták: nagy értékű e-kerékpárokat és e-rollereket lopnak el kempingekben nyaralóktól, a zsákmányt pedig az interneten értékesítik.

A vádlottak Balatonalmádiban és Zamárdiban lakókocsik elősátrából 2-2 biciklit, Balatonfüreden, egy kerékpárok bérbeadásával foglalkozó cég raktárából 3 biciklit, nyaralóvendégektől rollereket vittek el – tették hozzá.

Az ügyészség kiemelte: a feltételezett elkövetőket az év júliusában elfogták és őrizetbe vették.

A lopott járművek közül többet is sikerült felkutatni: néhánynak a helyét a vádlottak mutatták meg, de előfordult, hogy kerékpárokba szerelt nyomkövető segítette a hatóságok munkáját – jegyezték meg.

Az ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, valamint más bűncselekmények miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő két férfi ellen, és börtönbüntetés, továbbá közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában.


Forrás: MTI / OS

Kapcsolódó

Jön az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban

A Badacsony Szőlőhegyért Egyesület, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása és a
Elolvasom

Nyári programokkal várja a közönséget a Thália Színház Salföldön

Nyári eseménysorozatot szervez a Thália Színház Salföldön: 47 programmal, köztük kamaraelőadásokkal, konce
Elolvasom

Megújult az Esterházy-kastély Balatonfüreden

Az épület falai közt megnyílt tárlat egy régmúlt kor füredi nyaraiba enged bepillantást. - - Több, mi
Elolvasom