Elmarad a Balaton Sound, a Művészetek Völgye és a Paloznaki Jazz Piknik is

Elmarad a Balaton Sound, a Művészetek Völgye és a Paloznaki Jazz Piknik is

Gulyás Gergely csütörtökön bejelentette, hogy a kormány augusztus 15-ig megtiltja az 500 főnél nagyobb tömegrendezvények megtartását. A bejelentésre hosszú ideje várt a komplett élőzenei piac, de ez azt is jelenti, hogy elmarad idén a Sziget Zrt. összes fesztiválja (Sziget, Sound, Volt), és a nyár utolsó heteiben túlkínálat lehet zenei rendezvényekből.

 Eldőlt számos, eddig kérdőjelesnek számító hazai fesztivál sorsa. Az augusztus 15-i feloldási dátummal az eredeti formájában biztosan nem rendezik meg a

  • a Sziget Zrt. három nagy fesztiválját (Volt, Balaton Sound, Sziget),
  • több nagy vidéki fesztivált (Campus, Művészetek Völgye, Ördögkatlan, valamint a korábban bejelentett Rockmaraton, Fezen és Bánkitó), de elmarad a nagy nemzetközi goabuli is Ozorán,
  • az EFOTT kérdőívben próbálja megtudni a közönségétől, hogy van-e értelme augusztus 26. és 30. között fesztivált tartani,
  • még mindig kérdéses az idei Kolorádó, amit ugyan áttettek egy késő augusztusi időpontra, de még pont belecsúszik a tiltásba.

A Sziget Szervezőiroda közleményben megerősítette, hogy a döntés tényleg azt jelenti: 27 év után először nem lesz idén Sziget, ahogy elmarad a Volt Fesztivál és a Balaton Sound is.

Kádár Tamás főszervező szerint most mindenekelőtt ki kell alakítani az elővételes jegyvásárlók számára az optimális megoldást, legyen szó a jegyek jövő évi felhasználhatóságáról vagy a visszatérítés menetéről. 

A Művészetek Völgyét idén tartották volna meg harmincadik alkalommal, de ez is elmarad. A fesztivál honlapján viszont azt írják, hogy Völgyhétvégéket vezetnek be, vagyis szeptembertől négy hétvégén át tartanak majd programokat Kapolcson és környékén. Részleteket (dátumot, helyszínek, programok) egyelőre nem írnak, de a már megvásárolt belépőket fel lehet használni ezekre az őszi eseményekre. Hasonló koncepciót jelentett be az Ördögkatlan is, amely idén hivatalosan elmarad, de október 22. és 25. között szeretnének tartani egy hosszú hétvégés, Ördögkatlan-napok típusú eseményt.

Az már más kérdés, hogy lehetséges, augusztus 15. után egymást ütik majd az országos tömegrendezvények, hiszen megtarthatják a B. My Lake – Strand Fesztivál kombót Zamárdiban augusztus 19. és 22. között, 26. és 29. között pedig a Szegedi Ifjúsági Napokat és a veszprémi Utcazene Fesztivált. A Strand Fesztivál a Facebookon már jelezte is, hogy idén azon dolgoznak, hogy megtarthassák az eseményt még nyáron.

Az egész nyarat lefedő Nagyon Balaton programsorozat nagy részét viszont le kell fújni. Nem lesz Paloznaki Jazz Piknik és Veszprémfeszt sem a korábban meghirdetett formában.

Kapcsolódó

Elmaradnak a nagy nyár végi fesztiválok – köztük a Jazzpiknik és STRAND Fesztivál is

A nyár végére időzített fesztiválok sajnos elmaradnak Magyarországon a koronavírus elleni küzdelem jegyében
Elolvasom

Ma először koncertezik a Bagossy Brothers Company a Plázson

A Bagossy Brothers Company fénysebességgel került fel a nagyszínpadokra, idén először pedig a siófoki Plázs
Elolvasom

Jövő héten már koncerttel vár a Plázs

Ha nem is teljes gőzzel, de a Balaton-parti bulicentrum egyik legizgalmasabb helyén, a siófoki Plázson már
Elolvasom