Élmények és túrázás kutyával a mesés Karintiában

Élmények és túrázás kutyával a mesés Karintiában

Ön is előnyben részesíti azokat az úti célokat, ahol szívesen látott a négylábú családtag is? Szívesen kirándulnak együtt, a túrázás kutyával elengedhetetlen része a feltöltődésének? A mesés Karintia várja Önt, azonban legyen felkészült és elővigyázatos a kutyával való túrázás során!

Irány a természet, feltöltődés kutyának és gazdinak!

Egy kutyának lételeme a mozgás és a felhőtlen játék, amire a legjobb, ha a friss levegőn, a természetben kerül sor. A túrázás kutyával mind ebnek, mind gazdinak feltöltődés, élmények sokasága. 

Természeti látnivalókkal gazdagon megáldott osztrák régió Karintia, az Alpok lábánál tökéletes úti cél kutyával utazóknak. A családok méltán népszerű üdülőhelye számos kutyabarát szálláshelyet és szolgáltatást kínál, így négylábú kedvencünket is nyugodt szívvel magunkkal vihetjük.

Bad Kleinkirchheim település és a Hotel OTP Birkenhof **** szálloda kiváló kiindulópont lehet akár családi pihenés vagy romantikus elvonulás, akár aktív feltöltődés a cél. Remek túraútvonalak járhatóak be innen, csodálatos hegyvonulatok vesznek minket körbe, illetve a helyben található két termálfürdő és bobpálya is remek kikapcsolódást, valódi élményeket ígér.

Legyen elővigyázatos, ha kutyával túrázik Karintiában!

Talán első hallásra – olvasásra – furcsa lehet, és sokan megrázzák a fejüket az óva intés kapcsán, miszerint a túrázás kutyával nem veszélytelen, ha tehenek közelébe érkezünk, legyünk elővigyázatosak.

Nassfeld közelében történt ugyanis korábban, hogy az alapvetően békésen legelésző tehenek megtámadtak egy kutyával túrázót, ami sajnos nem az első, nem egyedi eset volt. Előfordult olyan támadás, amelyben súlyosabb sérülések érték az illetőt, és kórházi kezelésre szorult. 

Az eset háttere, magyarázata szerint a tehén nem tudja megkülönböztetni a kutyát egy farkastól, ezért veszélyt észlelve támad. Egy védekező mechanizmus a társai érdekében.

Mit tegyünk, hogy elkerüljük a bajt?

Sosem tudhatjuk, hogy kerülünk-e ilyen helyzetbe, de mindenkinek tisztában kell lennie néhány szabállyal, ezek betartására pedig oda kell figyelni.

Ha legelésző tehenek közelébe érkezünk, feltétlenül tartsuk meg a tisztes távolságot tőlük. Előfordulhat, hogy pont előttünk elállják a teljes utat, ilyenkor minél nagyobb ívben kerüljük ki őket. A lényeg, hogy igyekezzünk számukra láthatatlanok maradni, kutyánkat mindenképp tartsuk pórázon, és az ugatást próbáljuk meggátolni.

Mi a helyzet, ha észrevesz minket? A támadni készülő tehén ismérve, hogy a fejét leeresztve dobbant az első lábával, majd néhány lépést tesz előre. Mondani könnyű, de ne pánikoljunk, ne kezdjünk hátat fordítva elrohanni, sok esetben segítenek a határozott, fenyegető mozdulataink. 

Amennyiben mégis támad, engedjük el a pórázról kutyánkat, ő gyorsabban és könnyebben el tud szaladni, ráadásul leköti ezzel a tehén figyelmét, és mi magunk is biztonságos helyre vonulhatunk.

Kapcsolódó

Milyen hibák jelenhetnek meg a fugákon? Mit lehet tenni ellenük?

Sajnos számos esetben előfordul, hogy a lakásfelújítást követően különféle hibák jelennek meg a fugázón. Rá
Elolvasom

Kreatív műszempillák? Így csinálhatod!

A műszempilla építése is lehet fantáziadús, ha nem engeded, hogy kreativitásodnak bármi is útját állja. Fel
Elolvasom

A hajhullás nem beletörődést, hanem megoldást követel!

A hajhullás, kopaszodás napjainkban népbetegségnek tekinthető. Mind a nők, mind a férfiak életében feltűnh
Elolvasom