Milyen a jó bukósisak?

A bukósisak a legfontosabb biztonsági felszerelés a fej és az agy védelmére vezetés közben. Motorkerékpárral vagy robogóval való vezetéskor kötelező a sisak viselése.

A közlekedési rendőrök megbüntetnek, ha nem viselsz bukósisakot. Nem csak a balesetről van szó; a sisak megvéd a portól és a törmeléktől is. Arra szolgál, hogy megvédje a fejedet és az arcodat, különösen a szemedet és a füledet. Ezért szerettük volna megvizsgálni a különböző sisaktípusokat és a sisak viselésének előnyeit.

A nyílt típusok

Ez az egyik széles körben elérhető fajta, amely nagyrészt megvásárolható a piacon. Sokkal könnyebb sisak, amely nagyszerű szellőzést biztosít. Nem rendelkezik állkapocsfedő funkcióval. Az állítható napellenző jól rögzíthető az arcméret szerint. Nem ajánlatos ezt viselni, ha sokkal nagyobb sebességgel motorozol. A 40 km/óra sebesség alatti haladásra tervezték.

Bukósisak állvédővel

A legsokoldalúbb full-face sisakok, amelyek állvédővel is rendelkeznek. Extra védelmet nyújtanak a széllökésekkel és akár a balesetekkel szemben is. Ehhez a modellhez csodálatos grafikai nyomatok tartoznak, amelyek közül választhatsz a kerékpár grafikájához és színéhez illeszkedve. Egy ilyen kivitel ideális a biztonságod érdekében. 

Motocross és quad sisak

A teljes arcot takaró sisakkal ellentétben ez a motocross sisak sokkal könnyebb és jobban látható. Nehéz terepre tervezték, és légáteresztő funkciót kínál. Ha városban használva is jól szellőzik. A 0-30 km/óra sebességeknél ajánljuk. 

A megfelelő méret kiválasztása

Miközben sisakot vásárolsz magadnak vagy gyermekednek, fontos, hogy az ideális méretet válaszd ki. Ezt többféleképpen is ki lehet deríteni. Ha online vásárolod meg a terméket, akkor mérd meg a fejed egy mérőszalaggal, és keresd meg a megfelelő méretet. A szalagot a szemöldök fölé kell helyezni. Használd a mérőszámot a gyártó táblázatának megfelelően, hogy megtaláld a legközelebbi illeszkedést.

Figyelj a fejed biztonságára

Egy jó minőségű védősisak a teljes koponyát elöl és hátul is lefedi, így időről időre rögzíteni kell. A sisaknak nem szabad túl szorosnak és túl lazának lennie. Ha online vásárolsz, akkor győződj meg róla, hogy a sisak minden paraméterét jól átböngészted a megrendelés előtt. Nézd meg a Homeluxnál kapható bukósisakokat is.

A gyorskioldó pántmechanizmus és a vizor jól működő legyen. A sisak belső bélésének és párnázásának simának és puhának kell lennie, hogy kényelmes érzést nyújtson.

Allergiavédelem ellenőrzése

A megfelelő allergiavédelem megakadályozza az esélyét vagy csökkenti az allergia kialakulásának kockázatát. Soha ne használj hipoallergén bélést, amely viszketéshez vezet az arcon. A minőségi sisakok technológiailag is korszerűsítettek. Nem reagálnak az izzadságra, a porra és az olyan problémákra, mint a bőrviszketés.

Elengedhetelen, hogy a legjobb minőségű modellt szerezd be magad vagy gyermeked számára. A jó sisakba való befektetés egyszeri vásárlás, ezért ne habozzon ebben!

Kapcsolódó

Itt egy új munkahely lehetőség gyógytornászoknak Budapesten

Szeretnél egy jól megközelíthető helyen dolgozni gyógytornászként Budapesten? Tisztában vagy a feladataidda
Elolvasom

Napelem telepítés Kecskeméten – Miért éri meg?

A napenergia a XXI. században lassan minden háztartásban fellelhető lesz, hiszen a napelem rendszerek telep
Elolvasom

Fékfolyadékcsere: ezeket tartsuk be, és autónk meghálálja a törődést

Járművünk egyik legfontosabb folyadéka a fékfolyadék, ahogy azonban minden, ez is idővel elhasználódik, cse
Elolvasom