Elültették a szívek fáját a Tagore sétányon

A szívgyógyászat és Balatonfüred évtizedes kapcsolatának állít emléket a fa, melyet a Magyar Kardiológusok Társasága ültetett a híres Tagore sétányon.

A faültetésen dr. Csanádi Zoltán, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke úgy fogalmazott: hosszú évtizedek óta Balatonfüreden rendezik meg az éves kongresszusukat, erősen kötődnek a mediterrán hangulatú városhoz, ezért elérkezettnek látták az időt, hogy egy fa ültetésével emléket állítsanak ennek a rendhagyó kapcsolatnak – írja a város honlapja.

Balatonfüred a szívkórház és a minden évben itt megrendezett kardiológus kongresszus révén a szívgyógyászok otthona – vélekedett Bóka István polgármester, aki szerint a kardiológus kongresszus mára már elválaszthatatlanul összenőtt a várossal.

A Magyar Kardiológusok Társasága, az elmúlt ötven évhez hasonlóan, idén is Balatonfüreden tartja meg, október 13-16. között, tudományos kongresszusát. A négy napon át tartó rendezvény fő témái többek között a koszorúér betegségek, a kardiovaszkuláris prevenció és rehabilitáció, a szívritmuszavarok diagnosztikája és kezelési módszerei, a szívbillentyű betegségek valamint a szívelégtelenség lesz.


Hirdetés

Kapcsolódó

Bővítik a balatonvilágosi Traubi gyárat

Megindult a balatonvilágosi Traubi gyár telephelyfejlesztési beruházása, melynek során egy új szerelőcsarno
Elolvasom

Hirdetés

Megkezdődött az énekesmadár-etetési szezon, de a Balaton vízimadarait ne etessük

Kezdetét vette a 132. országos énekesmadár-etetési szezon. Ennek kapcsán a Magyar Madártani és Természetvé
Elolvasom

Tarr Lajos munkáiból nyílt kiállítás Siófokon a művész születésének 100. évfordulóján

Kiállítás nyílt a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központ galériájában Tarr Lajos festőművész születésének 1
Elolvasom