Érdi Mária nyerte a mallorcai világkupaversenyt

A párizsi olimpiára készülő Érdi Mária nyerte az ILCA 6 hajóosztály versenyét a vitorlázók Mallorcán rendezett világkupa-állomásán.

A magyar szövetség közösségi oldala szerint az MVM SE világ- és Európa-bajnok sportolója 14 pontos előnnyel várta az 53. Trofeo Princesa Sofia szombati éremfutamát. Ebben kilencedik lett, de ez is elég volt neki az aranyérem megszerzéséhez a 116 hajót számláló mezőnyben.

A második helyen az ausztrál Zoe Thomson végzett, megelőzve a brit Matilda Nichollst. A mezőnyben ott volt a legutóbbi két olimpia aranyérmese is: Tokió bajnoka, a dán Anne-Marie Rindom 11., míg a riói győztes holland Marit Bouwmeester 18. lett.

“Ez az egyik legrangosabb vitorlásverseny. Hosszú és fárasztó hét van mögöttem. Erős széllel kezdődött és a végére legyengült. Sikerült minden helyzethez a lehető legjobban alkalmazkodnom” – idézte sajtós csapata a beszámolójában a tavalyi év legjobb magyar női sportolójának megválasztott Érdi Máriát, aki legközelebb Hyeres-ben versenyez.

Az ILCA 7 hajóosztályban az ugyancsak olimpiai kvótás Vadnai Jonatán 25. lett.

A hétfőn kezdődött vk-verseny programja az olimpiai szisztémát követte, vagyis tíz futam és az éremfutam eredményei alapján alakult ki a végeredmény.


Forrás: MTI

Kapcsolódó

Jön az év legnagyobb Kéknyelű kóstolója Badacsonyban

A Badacsony Szőlőhegyért Egyesület, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása és a
Elolvasom

Nyári programokkal várja a közönséget a Thália Színház Salföldön

Nyári eseménysorozatot szervez a Thália Színház Salföldön: 47 programmal, köztük kamaraelőadásokkal, konce
Elolvasom

Megújult az Esterházy-kastély Balatonfüreden

Az épület falai közt megnyílt tárlat egy régmúlt kor füredi nyaraiba enged bepillantást. - - Több, mi
Elolvasom