Íme három tipp olyan levesre, amelyet egész évben, de különösen ősszel és télen fogsz szívesen fogyasztani. Nemcsak finomak, de az immunrendszert is erősítik. A klasszikus sütőtöklevest, a francia hagymalevest vagy a szokatlan gyömbéres sárgarépa-krémlevest választod?
Lehetetlen elképzelni az őszt, sőt a telet is sütőtökleves nélkül. Minden elképzelhető méretben, színben és nem utolsósorban ízben lehet tököt vásárolni. Bármilyen sütőtökből készíthetünk sütőtöklevest. Bemutatjuk a sült hokkaidói sütőtökből készült leves receptjét. Minimális munka, és az ízlelőbimbóid repdesni fognak az örömtől.
Hozzávalók: 1 hokkaido sütőtök, 2 kisebb hagyma, 5 gerezd fokhagyma, zsálya, só, bors, olívaolaj
Segédeszközök: botmixer vagy turmixgép
Elkészítés:
Az ínyencek számára itt van a francia hagymaleves receptje. Egy másik ideális téli leves, amely nemcsak felmelegít, hanem mindenekelőtt jóllakat. Nem spórolunk a sajttal és a kenyérrel sem.
Hozzávalók: 1 kg hagyma, 1 liter húsleves (vízzel is helyettesíthető), 100 ml száraz fehérbor, 80 g vaj, 2 evőkanál sima liszt, 2 szál kakukkfű, 1 babérlevél, só, bors, sajt (szeletelt és reszelt sajtra is szükség lesz), bagett
Segédeszközök: sütőedények
Elkészítés:
A sárgarépa sok étel alapanyaga, de főszerepbe rintkán kerül. Ebben a levesben azonban határozottan a répa a megasztár! A gyömbérrel való kombináció tökéletes. Ez a leves ideális télre, és elkészítése gyerekjáték.
Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 1 hagyma, olívaolaj, 100 g gyömbér, citrom, só, bors
Segédeszközök: botmixer vagy turmixgép
Elkészítés: