Erre való a farostlemezpadló az építkezésben

A farostlemezpadló olyan préselt termék, amely vékony rétegekből álló fafurnérból áll, amelyeket egymáshoz ragasztva egyfajta többrétegű falapot alkotnak. Ez egy mesterséges faanyag, amely ugyanabba a termékcsaládba tartozik, mint az MDF és a forgácslap, bár szerkezete teljesen más.

Mi a farostlemezpadló?

A phaltex farostlemezpadlót faforgácsból vagy néha fűrészporból gyártják, amelyet szintetikus gyantával vagy kötőanyaggal kötnek össze, majd táblákká formálnak.

Miért költséghatékony a STEICO phaltex?

Nem meglepő módon a forgácslap olcsóbb termék, mint a rétegelt lemez, főként azért, mert ez egy olyan fatermék, amelyet hatékonyan lehet előállítani nagyrészt fahulladékból. Teljes mértékben újrahasznosítható, ennek köszönhetően a környezet számára sem jelent plusz terhelést. A rétegelt lemez viszont nagyon finom fa teljes méretű lapjaiból készül, így előállítása költségesebb.

Természetes falapok időtállósága és minőségi jellemzői

A rétegelt lemez és a forgácslap teljesen különböző; ezért meglehetősen nehéz különbséget tennie ezek között. Nem szeretnénk rangsorolni a két szigetelőeszközt, hiszen az alkalmazási lehetőségek terén is eltérések tapasztalhatók.

Mindkettőnek megvan a maga célja, de ha arról van szó, hogy milyen anyag alkalmas aljzatburkolatnak, nem lehet megkerülni azt a tényt, hogy a hagyományos forgácslap számos tulajdonsága miatt kevésbé alkalmas anyag a fapadló alá fektetésre.

A forgácslap egyik legnagyobb hátránya, hogy természetes hajlama van arra, hogy magába szívja a nedvességet. Erre számos megoldás érhető el a piacon. Ezek közé tartozik a STEICO phaltex terméke is, hiszen a bitumenes borításnak köszönhetően szinte teljesen vízhatlan, a nyitott pórusok pedig lehetővé teszik a száradást és hatékony szellőzést egyaránt. 

STEICO phaltex farostlemezpadlót a Naturica Group webáruházban érhet el, mely jelentős mértékben kiküszöböli a nedvesedés problémáját. Nem kell aggódnia ennek negatív hatásai miatt, hiszen a környezetbarát, vízhatlanító anyagoknak közsönhetően elkerülhető a víz és pára által előidézett szerkezeti minőségromlás.

A konyhában, fürdőben fellépő nagyobb mennyiségű pára nem jelent problémát ennek a bitumenes préselt falemeznek, hiszen annak szerkezeti tulajdonságai nem teszik lehetővé a víz áthatolását.

Abban az esetben, ha költséghatékony megoldást, valamint környezetbarát eljárást keres a padlózandó ingatlana számára, kiváló választás lehet a STEICO phaltex préselt falemez borítása.

A rétegelt lemezekhez hasonlóan a préselt falemezek is számos előnyt nyújtanak. A szerkezeti rigiditás tekintetében jelentősen felülmúlják a vetélytársakat. Ennek köszönhetően egyes esetekben a tömörfa alkalmazásoknál is kedvezőbbek lehetnek.

Préselt farostlemezpadló beépítése és alkalmazása

A préselt falemez könnyen formálható és méretre szabható. Nem igényel különösebb szaktudást, és a legkomplikáltabb helyeken is könnyedén alkalmazható. A különleges keménységnek köszönhetően nem válik törékennyé a szélek mentén.

Kapcsolódó

Mire kell figyelni divatkiegészítő választásnál?

Ma már egyre könnyebb a férfiaknak és a nőknek is divatkiegészítőként órát, ékszert vagy esetleg egy divato
Elolvasom

Gyújtógyertyák – mire valók és hogyan működnek

Egyetlen belső égésű motor sem indítható el gyújtógyertya nélkül. Ebben az áttekintésben megnézzük ennek az
Elolvasom

FAT fire útmutató: az életmód amellyel marad pénz nyugdíjra és utazásra is

A Fat Fire a FIRE mozgalom egyik fokozata. Egy manapság egyre jobban teret hódító, és a fiatal generációk k
Elolvasom