Értékes alkotások születtek a Folly Arborétum környezettudatosságot ösztönző pályázatán

12 általános iskola 14 osztályából összesen 46 értékes és szép alkotás érkezett be a Folly Égig Érő Tanterem Alapítványának „Az én kertem” címmel meghirdetett környezettudatosságot ösztönző rajz- és videópályázatára. Somogy, Veszprém és Zala megyéből küldhettek be pályaműveket az általános iskolások. Az Égig Érő Tanterem Alapítvány 2017-ben azzal a céllal jött létre, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi környezettudatosság és természetszeretet kialakításához, a társadalmi, környezeti felelősségtudat megerősítéséhez, ezen keresztül az életminőség javításához.

A Folly Arborétum és Borászat környezetvédelmet, környezettudatosságot ösztönző pályázatára Veszprém, Zala és Somogy megyei általános iskolák osztályai nevezhettek két kategóriában. A pályaművek egytől egyig értékes, szép alkotások, a pályázó osztályok és tanulók különböző szemszögből jelenítették meg, mit jelent számukra a környezettudatosság, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében.

Az I. kategóriában a Somogy megyei Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola 1.B osztálya nyert, a 2. helyezést a Veszprém megyei Nepomuki Szent János Általános Iskola 1. osztálya érte el, a 3. pedig a szintén Veszprém megyei Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 1. osztálya lett. A II. kategóriában a Somogy megyei Fekete László Általános Iskola 5. osztálya nyert, 2. lett a Veszprém megyei Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola Jásdi Tagintézményének 5. osztálya, a 3. helyezést pedig a Zala megyei Galamboki Általános Iskola 5. osztálya érte el.

A nyertes osztályok osztálykirándulás keretében ellátogathatnak az idén 117 éves, öthektáros Follyba, részt vehetnek a „Természetismeret óra a természetben” c. programon, és megkóstolhatják a Folly háziszörpjeit is.
Tekintettel a beérkezett alkotásokra, a pályázó gyermekek és pedagógusaik lelkes és igényes munkájára, a zsűri úgy döntött, hogy a három-három nyertes mellett a pályázaton induló többi osztálynak és két kísérőtanáruknak is felajánl egy-egy csoportos belépőjegyet az arborétumba. Ezzel lehetőséggel, a Veszprém megyei Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola 4.A és 4.B osztálya, a gyulafirátóti Gyulaffy László Általános Iskola 2. osztálya és a Révfülöpi Általános Iskola 1. és 2. osztálya, valamint a Zala megyei Galamboki Általános Iskola 8. osztálya, a zalaszentgróti Koncz Dezső Óvoda, Általános Iskola, Kollégium, EGYMI 3. osztálya és a zalaegerszegi Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola 2.B osztálya, valamint a Nádasdladányi Általános Iskola 4. osztálya élhet majd.Kapcsolódó

Nem balatoni volt a legkeresettebb belföldi pihenés az idei szezonban

Az utóbbi néhány évben némi változás figyelhető meg az utazási szokásokat illetően. Egyre nagyobb népszerűs
Elolvasom

Közel nulla energiaigényű zöld bölcsőde épült Zamárdiban

Zamárdiban 235.000.000,- Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból új, közel 250 m2-es teljes mérték
Elolvasom

Megjelent a 2023-as Nyugat-balatoni Kalendárium

Megjelent a 2023-as Nyugat-balatoni Kalendárium. A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetbe
Elolvasom