Értékes alkotások születtek a Folly Arborétum környezettudatosságot ösztönző pályázatán

12 általános iskola 14 osztályából összesen 46 értékes és szép alkotás érkezett be a Folly Égig Érő Tanterem Alapítványának „Az én kertem” címmel meghirdetett környezettudatosságot ösztönző rajz- és videópályázatára. Somogy, Veszprém és Zala megyéből küldhettek be pályaműveket az általános iskolások. Az Égig Érő Tanterem Alapítvány 2017-ben azzal a céllal jött létre, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi környezettudatosság és természetszeretet kialakításához, a társadalmi, környezeti felelősségtudat megerősítéséhez, ezen keresztül az életminőség javításához.

A Folly Arborétum és Borászat környezetvédelmet, környezettudatosságot ösztönző pályázatára Veszprém, Zala és Somogy megyei általános iskolák osztályai nevezhettek két kategóriában. A pályaművek egytől egyig értékes, szép alkotások, a pályázó osztályok és tanulók különböző szemszögből jelenítették meg, mit jelent számukra a környezettudatosság, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében.

Az I. kategóriában a Somogy megyei Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola 1.B osztálya nyert, a 2. helyezést a Veszprém megyei Nepomuki Szent János Általános Iskola 1. osztálya érte el, a 3. pedig a szintén Veszprém megyei Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 1. osztálya lett. A II. kategóriában a Somogy megyei Fekete László Általános Iskola 5. osztálya nyert, 2. lett a Veszprém megyei Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola Jásdi Tagintézményének 5. osztálya, a 3. helyezést pedig a Zala megyei Galamboki Általános Iskola 5. osztálya érte el.

A nyertes osztályok osztálykirándulás keretében ellátogathatnak az idén 117 éves, öthektáros Follyba, részt vehetnek a „Természetismeret óra a természetben” c. programon, és megkóstolhatják a Folly háziszörpjeit is.
Tekintettel a beérkezett alkotásokra, a pályázó gyermekek és pedagógusaik lelkes és igényes munkájára, a zsűri úgy döntött, hogy a három-három nyertes mellett a pályázaton induló többi osztálynak és két kísérőtanáruknak is felajánl egy-egy csoportos belépőjegyet az arborétumba. Ezzel lehetőséggel, a Veszprém megyei Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola 4.A és 4.B osztálya, a gyulafirátóti Gyulaffy László Általános Iskola 2. osztálya és a Révfülöpi Általános Iskola 1. és 2. osztálya, valamint a Zala megyei Galamboki Általános Iskola 8. osztálya, a zalaszentgróti Koncz Dezső Óvoda, Általános Iskola, Kollégium, EGYMI 3. osztálya és a zalaegerszegi Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola 2.B osztálya, valamint a Nádasdladányi Általános Iskola 4. osztálya élhet majd.Kapcsolódó

Újra BORTRIATLON Badacsonyban

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében és a borvidék borászainak aktív közreműködésével, a pa
Elolvasom

Nívódíjas lett a siófoki Balaton Táncegyüttes

Két díjat is hazahozott a Szekszárdi Néptáncfesztiválról a Balaton Táncegyüttes, Siófok kiemelten támogatot
Elolvasom

Új polgármestert választottak Balatonudvariban

Sötét Györgyöt (független) választották a Veszprém megyei Balatonudvari polgármesterévé vasárnap. Az i
Elolvasom