Ezt válaszd: mozgásérzékelős LED reflektor kültérre!

Ezt válaszd: mozgásérzékelős LED reflektor kültérre!

Számodra is fontos, hogy az udvaron és az ingatlan körül tökéletesen láss még esténként is? Napjainkban egyre nagyobb az igény a kültéri helyszíneken történő világításra. A mozgásérzékelővel felszerelt megoldások igen előnyösek, hiszen nem kell őket kapcsolgatni, csak akkor ad fényt, ha arra tényleg szükség van. Ez egy magától működő rendszer, ami energiahatékonyabbá teszi az otthonodat. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért érdemes emellett döntened.

Milyen LED-es reflektorok léteznek?

Mivel a gyártók felismerték az igényt ezekre a típusú világításokra, így igyekeznek folyamatosan újdonságokkal előrukkolni. Így alkották meg a mozgásérzékelős modelleket, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. 

Az Elektrikstore.hu mozgásérzékelős LED világításai IP44 védettséggel rendelkeznek, így nem okoz bennük kárt a víz. Ez nagy előny, ha kültéri helyszínen lesz telepítve az eszköz, és esetleg gyakran éri valamilyen csapadék. Tehetők udvarra, parkolókba, garázsok elé, kertbe, bármilyen kültéri helyszínre. 

A megbízható megoldások teljes mértékben garantálják a folyamatos működést. A LED reflektor nagyobb beruházás, azonban az összeg viszonylag rövid idő alatt megtérül, ráadásul az élettartamuk 20-100 ezer óra között van. Amennyiben napi szinten 6 órán át világít, akkor akár 9-45 évig is használhatóak. 

Bár belegondolva, nyáron erre nem biztos, hogy szükség van, így ez az idő akár hosszabb is lehet. A mozgásérzékelős modellek pedig még tovább bírják, hiszen csak akkor kapcsolnak be, ha arra járunk, ha mozgást érzékel. 

Mozgásérzékelős LED-et mindenkinek!

A LED világítás mellett olyan érvek szólnak, mint az energiahatékonyság és a hosszú élettartam. Az Elektrikstore.hu oldalán kapható változatokat A, A+, illetve A++ kategóriába sorolták be, ezáltal a környezet mellett a pénztárcádat is megóvhatod. Ráadásul mivel hő nélkül működik, így kiváló megoldás olyan helyekre, ahol a hőt nélkülözni szükséges. Tökéletes választás hűtött dobozokba is.

Nincs szükségük karbantartásra, az izzókat nem kell folyamatosan cserélgetni, így nem keletkezik szemét sem. A reflektorok bekapcsolást követően azonnal teljesen világítanak, így még arra sem kell várnod, hogy az eszköz teljesen bemelegedjen. 

Ami például az EGLO Faedo 3 készüléket illeti, ez a lámpa biztosan nem megy tönkre idő előtt. A kiváló minőségű alapanyagokból gyártott darab üvege átlátszó, ezt pedig üvegborítással egészítették ki. Ellenáll a magas hőmérsékletnek, a rendszeres UV-sugárzásnak, de tulajdonképpen bármilyen időjárással elbír.

Milyen fényt ad a LED?

Azzal számolni kell, hogy a LED reflektor esetében nagy az eltérés az egyes gyártók termékei között. Mielőtt tehát vásárolsz, nézd meg a legfontosabb információkat! A lumen mutatja, hogy mire számíthatsz. Egy 50W-s LED, illetve egy halogén reflektor esetében ez az érték 4200-6000 lm közé esik. Ez azt mutatja meg neked, hogy milyen nagy különbség van a fogyasztás és a fényerő között.

Kapcsolódó

Csípős reggelek és szélviharos napok elé nézünk

Pénteken beborul az ég, és egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Főként eső, havas eső
Elolvasom

Felhős, szeles és napos időszakokra is számíthatunk

Pénteken a felhős, borongós lesz felettünk az ég, számíthatunk akár kisebb havazásra is. Sokfelé élénk, hel
Elolvasom

Így történik a bútorok szakszerű költöztetése

A költözés során minden holmit össze kell pakolni és a lehető leghelytakarékosabb módon elhelyezni, hogy a
Elolvasom