Növekszik a megújuló energiákból származó termelés szerte a világon

Növekszik a megújuló energiákból származó termelés szerte a világon

Aki egy kicsit is nyitott szemmel jár, az látja és tudja, hogy napjaink egyik legfontosabb, legsürgetőbb feladata az, hogy minél nagyobb mértékben álljunk át megújuló energiaforrások alkalmazására.

A napelemes rendszer remek lehetőség!

Az A1Solar kínálatában komplex szolgáltatási csomag érhető el, amellyel nemcsak azért leszel elégedett, mert kiváló minőségű és optimalizáltan működő napelemes rendszer vár rád a folyamat végén, hanem azért is, mert már az hatalmas segítséget jelent, hogy a pillanatnyilag aktuális pályázatokról és támogatásokról tájékoztatást kaphatsz tőlük. Meg is írják a pályázatot, ezért szó szerint levesznek minden terhet a válladról.

Hiszen egyáltalán nem lényegtelen kérdés az, hogy mekkora összeget szükséges beruházni annak érdekében, hogy kivitelezhesd a napelemes rendszeredet, attól függetlenül, hogy magánszemélyként vagy vállalkozásként tervezed megvalósítani azt. A világszerte egyértelmű, pozitív tendenciák mindenkit arra sarkallnak, hogy beálljanak a sorba, és ne maradjanak le erről a fantasztikus lehetőségről.

Mi zajlik a nagyvilágban?

Nemcsak a nap, hanem a szél energiájának hasznosítása is hatalmas növekedést mutat az utóbbi időben. Az idei év első felében már 25%-kal nagyobb mértékű kapacitásnövekedés volt tapasztalható, mint az azt megelőző év ugyanezen időszakában. Ez pedig egyértelmű jele annak, hogy mindenki a lehető legnagyobb lendületre kapcsolt.

Azonban a növekedésnek van egy másik oldala is, amit talán nem is gondolnál: ugyanis ennek a növekedésnek egy része abból származik, hogy az időjárás változásai következtében jóval több napos időszak következett be, mint egy évvel ezelőtt. Ez az eredmény egyszerre pozitív, hiszen így hatékonyabbá válhatnak a meglévő rendszereink, másrészt azonban ijesztő is a dinamikus változás, amely a környezetünkben zajlik.

Ha szeretnénk mi is részesülni a változások hozta előnyökből, ugyanakkor szeretnénk tenni is valamit azért, hogy lassítsunk ezen az őrült tempón, mindkét esetben az ideális válasz az, hogy telepítsünk napelemes rendszert!

Hogyan működik a napelemes rendszer?

Az engedélyeztetés, a tervezés és a kivitelezés mind fontos lépcsők az úton, amelynek a végén a komplett rendszer áll, s igényeink szerint lenullázza villanyszámlánkat, illetve optimalizálja a rezsivel kapcsolatos kiadásainkat. 

Maga a rendszer fő alkotóelemei között a napelemeket, a tartószerkezetet, az invertert, valamint a rendszer típusától függően az ad-vesz mérőórát, illetve az akkumulátorokat tartalmazza. Jelenleg hálózatra visszatápláló, szigetüzemű és hibrid rendszerek érhetők el, az átjárhatóság azonban nem feltétlenül egyszerű a különböző típusok között, ezért érdemes alaposan megfontolni a döntést, hogy mit szeretnénk. 

A rendszerrel együtt járó előnyöket gyakorlatilag a telepítés, illetve üzembe helyezés pillanatától élvezhetjük, a világban zajló változásokat szemlélve pedig nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs értelme tovább várni.

Kapcsolódó

Csípős reggelek és szélviharos napok elé nézünk

Pénteken beborul az ég, és egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Főként eső, havas eső
Elolvasom

Felhős, szeles és napos időszakokra is számíthatunk

Pénteken a felhős, borongós lesz felettünk az ég, számíthatunk akár kisebb havazásra is. Sokfelé élénk, hel
Elolvasom

Így történik a bútorok szakszerű költöztetése

A költözés során minden holmit össze kell pakolni és a lehető leghelytakarékosabb módon elhelyezni, hogy a
Elolvasom